Moodimage of a architect using the BIM-tool
  • wienerberger elementen eenvoudig integreren in het 3D ontwerp
  • Inclusief materiaaldata, legpatronen en geveltexturen
  • Nog eenvoudiger werken met de Revit Plug-in

BIM elementen downloaden

Architecten, ontwerpers en uitvoerders kunnen met behulp van de wienerberger BIM-tool heel eenvoudig BIM-elementen downloaden voor gevel en binnenmuur. De elementen bevatten niet enkel technische en logistieke data, maar ook het legpatroon met aanduiding van de voegverdeling. Bovendien wordt het 3D gebouwmodel eenvoudig verrijkt met een textuur van de gekozen gebruikte gevelsteen.

De informatie over de gevelsteen of binnenmuursteen is voor een groot deel opgenomen als materiaalparameters binnen het BIM-element . Afhankelijk van de gekozen download worden hier ook parameters aan toegevoegd, zoals bijvoorbeeld voor gevelstenen : het aantal stenen per pallet, gewicht per pallet,... Ook starten met een merkneutrale Revit -download om dan in een later stadium het model met merkspecifieke data te verrijken, behoort tot de mogelijkheden.  

Verder is er in het datamodel steeds een URL-link terug te vinden naar de gebruikte gevelsteen of binnenmuursteen, waar heel wat technische data én technische documenten te vinden zijn.  Maak gebruik van de Revit-Plug-in om het werken met onze BIM modellen nog te vergemakkelijken.

Revit plug in

Door gebruik te maken van de wienerberger Revit Plug in, kan in enkele klikken:

-        het 3D gebouwmodel  verrijkt worden met een zelf gegenereerde textuur

-        de data gecontroleerd worden of die nog up to date is

-        eenvoudig alle technische documenten van de gebruikte gevelsteen of binnenmuursteen gedownload worden

Nrd tool

BIM elementen downloaden

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.