collecties gevelstenen

Collecties

U wilt graag veel keuze, maar dan wel mooi overzichtelijk? Daarom hebben we onze Terca en Desimpel collecties gevelstenen onderverdeeld in heldere categorieën.

Aquaral: stijlvolle eenvoud en puur vakmanschap

NIEUW!

Dankzij water als smeermiddel om deze Wasserstrich gevelsteen van Terca te ontmallen, krijgen we een gestreken en gestreepte afwerking aan de oppervlakken van de Aquarel gevelsteen.

Focus op de essentie van bakstenen

Gevelstenen worden gemaakt van klei, dat wist u. Wat u misschien nog niet wist: bij de Aquarel collectie hebben we enkel die essentie behouden, de pure klei.

Nieuw

Authentiek

Zogenaamde “authentieke” gevelstenen zijn artisanale bakstenen, gebakken in een oude ringoven. Die oven wordt gestookt met kolen, zoals de traditie voorschrijft. De bakstenen worden met de hand in en uit de oven gehaald. Het mooie resultaat is een karakteristieke, natuurlijke kleurschakering op elke gevelsteen.

Cementering

We werken deze gevelstenen af met een duurzame kaleilaag. Dat is een dunne laag cement die we rond de baksteen aanbrengen, die de steen extra beschermt tegen regen en wind. Qua uitzicht levert het een glad tot ruw oppervlak op, dat zowel een strak als dynamisch geheel kan vormen.

Domus: authentiek naturel

De Domus baksteen van Terca zorgt met zijn egale kleur voor een harmonische gevel met een originele textuur. Deze wordt geaccentueerd door een dunne kaleilaag en afgeronde hoeken.

Gebroken

Creëer boeiende licht- en kleurnuances in uw gevel dankzij de gebroken lijnstructuur en extreme reliëfverschillen in deze gevelstenen.

Getrommeld

Getrommelde gevelstenen zijn nieuwe bakstenen die het uitzicht krijgen van gerecupereerde bakstenen. Een gloednieuwe gevel krijgt zo een karaktervolle, verouderde en rustieke look.

Glad

De ‘gladde’ collecties bevatten gevelstenen met een afgewerkt, effen en strak uitzicht, gekenmerkt door strakke lijnen en soms afgewerkt met fijne, gelijkmatige bezanding.

Handvorm

Nerven en ongelijkmatige bezanding resulteren in gevelstenen met oneffen en ruwe zijden, wat een rustiek effect geeft. De bakstenen kunnen zowel egale als zéér genuanceerde kleuren hebben.

Forum: boeiende en trendy kleurenharmonie

Dankzij een combinatie van pure klei, zichtbare nerven, afgeronde hoeken en wisselende kleurschakeringen, leent de Forum collectie van Desimpel zich voor de bouwstijl die u wenst.

Ruw

Voor een gevel met een opvallend dynamisch karakter, kiest u een van deze uitgesproken ruwe gevelstenen.

Vormbak

De vormbak gevelstenen zijn een afgeleide van de handvormstenen. Enkel wordt hier de klei nog eens extra samengedrukt tijdens het productieproces. Daardoor vertonen deze bakstenen nauwelijks tot geen nerven en een meer afgelijnde vorm.

Wasserstrich

Een gladde, geschaafde en onbezande oppervlaktestructuur typeert de Wasserstrich gevelstenen. Daardoor is de natuurlijke kleur van de kleimix mooi zichtbaar en krijgt uw gevel een zachte, genuanceerde tint.  

Collectieoverzicht

Bezoek onze showroom

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve Terca en Desimpel oplossingen voor een stijlvolle gevelbekleding. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel.
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies.
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

 

Kortrijk

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk