collecties gevelstenen

Collecties

U wilt graag veel keuze, maar dan wel mooi overzichtelijk? Daarom hebben we onze collecties Terca gevelstenen onderverdeeld in heldere categorieën.

Onze gevelsteencollectie Terca Wasserstrich Special wordt uitgebreid in een Eco-brick formaat. Dit gaat gepaard met de introductie van 6 nieuwe kleuren in witte, grijze en rode tinten. 

Nieuw

Deze authentieke gevelsteencollectie toont allure en creëert een zekere diepte in de architectuur. Ze vindt schoonheid in de charme van ruwe en verouderde afwerkingen. Exclusief in het smallere Eco-brick formaat aangeboden. 

De neutrale, natuurlijke kleuren van de Nubilum collectie zorgen ervoor dat deze collectie past bij een breed scala aan huizen en levensstijlen. Exclusief in het smallere Eco-brick formaat aangeboden.

Authentiek

Zogenaamde “authentieke” gevelstenen zijn artisanale bakstenen, gebakken in een oude ringoven. Die oven wordt gestookt met kolen, zoals de traditie voorschrijft. De bakstenen worden met de hand in en uit de oven gehaald. Het mooie resultaat is een karakteristieke, natuurlijke kleurschakering op elke gevelsteen.

Cementering

We werken deze gevelstenen af met een duurzame kaleilaag. Dat is een dunne laag cement die we rond de baksteen aanbrengen, die de steen extra beschermt tegen regen en wind. Qua uitzicht levert het een glad tot ruw oppervlak op, dat zowel een strak als dynamisch geheel kan vormen.

De Domus baksteen van Terca zorgt met zijn egale kleur voor een harmonische gevel met een originele textuur. Deze wordt geaccentueerd door een dunne kaleilaag en afgeronde hoeken.

Gebroken

Creëer boeiende licht- en kleurnuances in uw gevel dankzij de gebroken lijnstructuur en extreme reliëfverschillen in deze gevelstenen.

Getrommeld

Getrommelde gevelstenen zijn nieuwe bakstenen die het uitzicht krijgen van gerecupereerde bakstenen. Een gloednieuwe gevel krijgt zo een karaktervolle, verouderde en rustieke look.

De karaktervolle baksteen die er als een doorleefde baksteen uitziet, maar eigenlijk gloednieuw is. Voor de retro liefhebbers.

Glad

De ‘gladde’ collecties bevatten gevelstenen met een afgewerkt, effen en strak uitzicht, gekenmerkt door strakke lijnen en soms afgewerkt met fijne, gelijkmatige bezanding.

Glazed facing bricks

Glanzend

Een breed kleurenpalet staat garant voor ongekende creativiteit!

Handvorm

Nerven en ongelijkmatige bezanding resulteren in gevelstenen met oneffen en ruwe zijden, wat een rustiek effect geeft. De bakstenen kunnen zowel egale als zéér genuanceerde kleuren hebben.

Dankzij een combinatie van pure klei, zichtbare nerven, afgeronde hoeken en wisselende kleurschakeringen, leent de Forum collectie zich voor de bouwstijl die u wenst.

Een inspirerende collectie bakstenen met een tijdloos uitzicht. We zijn erin geslaagd de natuur te verwerken in uw gevel.

Ruw

Voor een gevel met een opvallend dynamisch karakter, kiest u een van deze uitgesproken ruwe gevelstenen.

Wasserstrich

Een gladde, geschaafde en onbezande oppervlaktestructuur typeert de Wasserstrich gevelstenen. Daardoor is de natuurlijke kleur van de kleimix mooi zichtbaar en krijgt uw gevel een zachte, genuanceerde tint.  

Collectieoverzicht

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve Terca oplossingen voor een stijlvolle gevelbekleding. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel.
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies.
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.