Artiza Paarsblauw
Referentie Mechelen met Artiza Paarsblauw

Artiza: artisanale baksteen met rijke kleurnuances

  • Ambachtelijke bakstenen
  • Met bezanding
  • Rijke kleurnuances in 1 steen
  • Gesmoorde varianten
  • Breed gamma formaten

Het ambachtelijk bakken van deze baksteen in met kolen gestookte ovens zorgt voor een parel in het gamma van ons merk Terca.

De Belg is geboren met een baksteen in de maag. En het is ooit begonnen met bakstenen zoals de Artiza gevelstenen. De hoogwaardige kleisoorten kiezen we zorgvuldig uit en we bakken de baksteen op een ambachtelijke manier in ovens die met kolen gestookt worden. Authentieker dan dit kan een baksteen niet meer worden.

We vormen de pure klei en vooraleer we ze in de bakvormen leggen, bewerken we ze met een zandlaagje. Zo voorkomen we dat er klei blijft kleven aan de bakvormen. Vervolgens plaatsen we de bakvormen met de hand in de met kolen gestookte ovens. Het resultaat is een karaktervolle baksteen met rijke kleurnuances, zelfs binnen één steen.

Enkele stenen in de Artiza collectie worden nadien ook nog eens gesmoord. Dit wil zeggen dat ze nog eens voor een tweede keer de oven ingaan. Zo ontstaan nuances van wit en geel, over rood en paars tot koolzwart.

De Artiza gevelstenen zijn verkrijgbaar in diverse formaten voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. En voor restauratiewerken kunt u speciale formaten aanvragen. De kleuren Paarsblauw, Maaseiker Bont en Veldbrand Exterieur bieden we standaard ook aan als steenstrip. De andere varianten kunt u ook als steenstrip verkrijgen, maar dan op aanvraag.

Alle documenten over Artiza

Download voorbereiden. ... Download alles (2)

Recentste realisaties

0Resultaten

Bewonder onze producten op 100-en referentieadressen.

Renovated showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve Terca oplossingen voor een stijlvolle gevelbekleding. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel.
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies.
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.