Baksteenfabriek
Bakstenen persen
Kleigroeve

Over Wienerberger

  • 12 productielocaties
  • 18 kleigroeven
  • 1.250 werknemers

Wienerberger België maakt deel uit van de internationale Wienerberger groep. Het bedrijf werd in 1819 opgericht in Wenen. De groep is ondertussen uitgegroeid tot een van de grootste baksteenproducenten ter wereld, met een sterke positie in de productie van andere keramische bouwproducten, zoals kleidakpannen, kleiklinkers en binnenmuurstenen.

Agenda

Beurzen & evenementen

Van beurs tot openbedrijvendag. Elke maand hebben we wel een evenement op onze agenda staan. Ontdek onze komende evenementen. 

Geschiedenis

Wienerberger blaast 200 kaarsjes uit

Al 200 jaar bouwen we aan de toekomst. Wat ooit begon op de Wienerberg in Wenen, is uitgegroeid tot een globale speler. Ontdek ons verhaal. 

Wie zijn we?

Zowel door interne groei als door acquisities heeft Wienerberger op de Belgische markt van gevelstenen, binnenmuurstenen, kleidakpannen en kleiklinkers een sterke plaats ingenomen.

Wienerberger België beschikt over 12 productievestigingen in ons land, met een totale personeelsbezetting van ongeveer 1.250 werknemers. De 18 kleigroeven liggen meestal in de nabije omgeving van de fabrieken; zo beperken we de impact op het milieu door het transporteren van de klei.

De hoofdzetel van Wienerberger België staat in Kortrijk. Enkele merknamen van de groep zijn Terca, Porotherm, Koramic en Leadax Roov.

Wat doen we?

Wienerberger ontwikkelt energie-efficiënte en duurzame bouwmaterialen en oplossingen.

Bij al onze producten streven we naar een voortdurende verbetering en innovatie om de hoogste toegevoegde waarde te creëren voor onze klanten. Tijdens het hele productieproces houden we rekening met mens, milieu en natuur.

Waar kunt u op rekenen?

Onze competente medewerkers vervaardigen onze producten met hoogwaardige grondstoffen, volgens efficiënte productiemethoden en onder strikte controle.

Daardoor kunt u rekenen op topkwaliteit en officiële erkenning door kwaliteitslabels uit binnen- en buitenland. Alles wordt gecontroleerd door interne en externe audits. Onze eigen labo’s voeren continu kwaliteitscontroles uit tijdens het productieproces; van grondstof tot eindproduct. Ten slotte worden onze afgewerkte producten nog eens stuk voor stuk grondig gecontroleerd voor ze de fabriek verlaten.

Naast de topkwaliteit van onze producten, hechten we minstens evenveel belang aan onze dienstverlening. Wienerberger biedt als lokale producent in België en dankzij onze jarenlange ervaring, een uitstekende service. Afspraken over leveringen worden strikt nageleefd, zodat ook onze partners hun belofte kunnen nakomen. Een professionele naverkoopservice, zoals technisch advies voor installatie en onderhoud, is inbegrepen bij al onze producten.

 

Waar vindt u ons?

In België hebben we 12 productielocaties, met in totaal ongeveer 1.250 medewerkers.

De 18 kleigroeven liggen meestal vlak bij de productielocaties. Onze hoofdzetel vindt u in Kortrijk.

We beschikken over showrooms in Kortrijk en in Londerzeel waar u gewoon alles vindt voor de ruwbouw voor uw (ver)bouwproject.

Werken bij Wienerberger? 

Wil je graag ons WAW team vervoegen?

Bezoek onze showroom

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies.
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

 

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

 

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.