Recup: authentieke look, hedendaagse kwaliteit

  • De look van gerecupereerde bakstenen
  • De topkwaliteit van splinternieuwe gevelstenen!
  • Respect voor oude ambacht
  • Mortelsluier voor extra cachet
  • Subtiele accenten door de gebroken randen

Het uitzicht van gerecupereerde bakstenen, de zekerheid en kwaliteit van gloednieuwe Terca bakstenen.

Authenticiteit, daar draait het vandaag om. Recuperatiestenen worden veel gevraagd om zowel hedendaagse als klassieke architectuur een artisanaal cachet te geven. Het aanbod is echter beperkt, en de kwaliteit van gerecupereerde bakstenen voldoet meestal niet aan de huidige normen. De Kempische Recup reeks verzoent de vraag naar authentieke materialen met de strenge kwaliteitseisen die er tegenwoordig zijn voor bouwmaterialen. De gevelstenen in het gamma zijn perfect aangepast aan de hedendaagse bouwtechnieken. Bovendien vertonen ze een stabiele kwaliteit, wat tijdrovend sorteren op de werf overbodig maakt en waardoor een uniforme gevel mogelijk wordt.

Karaktervolle kleuren

Deze reeks Terca gevelstenen bestaat in tal van kleuren: van uniform rood, over oranje tot eerder subtielere tinten, verwijzend naar de variaties en kleurenrijkdom van de oude Kempische steenbakkerijen. Laat uw project eruit springen of net opgaan in de omgeving. Er is keuze genoeg!


Perfectie zit in de details

De Recup steen is nauwelijks van zijn ‘oude broertjes’ te onderscheiden. Het authentieke aspect van mortelsluier op de stenen, de licht afgeronde hoeken en ruwe randen.


Hedendaagse grandeur

Ook de oorspronkelijke afmetingen werden minutieus gerespecteerd. Op de Boomse Recup en Brabantse Recup na, heeft elke Recup het typische rijnvormformaat.

Alle documenten over Recup

Download voorbereiden. ... Download alles (1)

Terca Recup gevelstenen met en zonder schijnvoeg
Terca Recup gevelstenen

Varianten met schijnvoeg

De Maalbergse, Molenlandse, Rodelandse, Rupelse en Tongerse Rijnvorm zijn bovendien beschikbaar met een schijnvoeg om het traditionele kruisverband na te bootsen. Metselwerk in kruisverband werd in het verleden veelvuldig toegepast in volle muren met afwisselend strek- en koplagen.

 

 

Het resultaat is een unieke collectie gevelstenen die de oude ambacht in al zijn details respecteert en het uitzicht van de traditionele bouwwijzen laat herleven in zowel hedendaagse moderne als traditionele architectuur.

Recentste realisaties

0Resultaten

Bewonder onze producten op 100-en referentieadressen.

Renovated showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve Terca oplossingen voor een stijlvolle gevelbekleding. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel.
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies.
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.