Eco-Brick concept
Referentie met Eco-Brick

Eco-brick: de smalle ecologische gevelsteen

  • Extra woon- of isolatieruimte
  • Lichter, dus sneller verwerkt
  • Zowel (dun)metselen als lijmen
  • Lager E-peil
  • Renoveren binnen het rooilijndecreet

Eco-brick is een minder brede baksteen van ons merk Terca. Daardoor kunt u tot 3,5 centimeter meer isoleren en dat ziet u op de energiefactuur.

Als u kiest voor de Eco-brick, dan gaat u voor een woning met een sterke uitstraling. Dankzij de ruime variëteit aan kleuren is een Eco-brick beschikbaar voor elke stijl en voor elk gewenst kleurenpalet. De gevelsteen is tot 3,5 cm smaller dan een traditionele gevelsteen en neemt dus minder ruimte in. Daardoor kunt u dikker isoleren of krijgt u meer woonruimte. Dat is heel interessant als u streeft naar een laag E-peil of naar een nog meer energiezuinige renovatie bij na-isolatie langs de buitenzijde.

 

Indien u een volsteense muur hebt en deze niet kunt afbreken, dan geeft deze smallere baksteen toch nog extra ruimte om isolatie te plaatsen tussen de oude gevel en de Eco-brick gevelsteen. Handig als u renoveert binnen het rooilijndecreet. Als u de oude gevel toch afbreekt en een binnenmuur laat staan, dan hebt u gewoonweg meer plaats voor extra isolatie.

Ter info: het Vlaamse rooilijndecreet werd in het leven geroepen om eigenaars te stimuleren om hun woning extra te isoleren. Het laat u toe om 14 centimeter buiten uw normale bouwlijn te gaan, als het voor isolatie is. Momenteel bekijkt men een voorstel om die 14 centimeter extra ruimte zelfs nog verder uit te breiden.

U wilt een gevel met meer uitstraling? De Eco-brick is verkrijgbaar in tal van tijdloze kleuren, waaronder enkele volledig nieuwe tinten.

 

Onze 2 nieuwe gevelsteencollecties Avolto en Nubilum zijn zelfs uitsluitend beschikbaar in het Eco-brick formaat. Ook de Wasserstrich Special collectie werd uitgebreid in een Eco-brick formaat; in witte, grijze en rode tinten. 

Meer info en documenten over Eco-brick

Download voorbereiden. ... Download alles (10)

Vind uw ideale Eco-brick gevelsteen op basis van de kleur, het formaat of het type steen.

Voor de vakman en -vrouw: leer de meest recente technieken en nieuwste ontwikkelingen.

Creëer texturen en visualiseer uw ontwerp levensecht met de BIM/Textuur-generator.

Extra documenten, folders en brochures kunt u als particulier of professional downloaden en gratis laten bezorgen per post.

Recentste realisaties

0Resultaten

Bewonder onze producten op 100-en referentieadressen.

Map of dealers

Vind verdelers in uw buurt