traditionele bakstenen
Referentie met traditionele gevelstenen

Een veelstemmigheid aan baksteenformaten

  • Voor elke wens een formaat
  • Formaten op maat op aanvraag mogelijk

Het formaat van gevelstenen bepaalt in grote mate het uitzicht van uw gevel. Vind hier alle formaten, ingedeeld volgens categorie.

Terca bakstenen zijn verkrijgbaar in een brede variatie aan formaten. Dit is een belangrijke keuze. Zo creëren kleine gevelstenen een eerder klassieke look, waar lange en slanke gevelstenen u de mogelijkheid geven om te spelen met horizontale lijnen. Ook bij het verwerken van de gevelsteen op de werf speelt het formaat een rol. Grote gevelstenen bijvoorbeeld, die leveren een optimaal rendement. De smallere Eco-formaten van onze Eco-brick gevelsteen geeft u meer woonruimte of meer ruimte voor isolatie.

Hieronder vindt u een overzicht van de gevelsteenformaten waarin onze Terca gevelstenen verkrijgbaar zijn. Om u te helpen het bos nog door de bomen te zien, hebben we de formaten ingedeeld in categorieën. Telkens met een woordje uitleg.

We hebben ook een overzicht van de afmetingen per categorie

 

Overzicht van formaten:

‘Module’ en ‘Waalformaat’ zijn de gevelsteen formaten die in het straatbeeld domineren. Deze vaak gekozen traditionele formaten zijn ideaal om te verwerken in traditionele metselverbanden, zoals het halfsteenverband.

Wie kiest voor een klassieke architectuur, kiest dan dikwijls ook voor de kleinere formaten. Dit formaat van gevelstenen creëert een traditionele look. ​

Hoe groter een gevelsteen, hoe minder de metser er moet verwerken. Grote gevelstenen bieden dus een optimaal rendement. Deze formaten geven uw gevel sowieso al een monolithisch karakter. Verschillende mogelijkheden qua verwerking en afwerking - zoals verlijming en toon op toon voegen - versterken dit karakter.

Spelen met horizontale lijnen kan uw gevel een uniek uitzicht geven. Deze formaten zijn langer en/of smaller (platter) dan gemiddeld. U creëert een architectuur met een horizontaal lijnenspel en lineair karakter.

Deze formaten van gevelstenen passen niet in één van de bovenstaande categorieën. Dankzij de afmetingen kunt u er een idee van krijgen hoe deze eruit zien. Vergelijk bijvoorbeeld met de afmetingen van grote en kleine gevelstenen hierboven. 

Diverse speciale formaten zijn op aanvraag verkrijgbaar voor restauratiewerken en nieuwbouwprojecten.

Smallere gevelstenen geven u de mogelijkheid om dikkere isolatie aan te brengen bij nieuwbouw of renovatie van uw gevel. Dit laat u besparen op energiekosten. Het is ook een optie om meer woonruimte te voorzien bij nieuwbouw. Meer informatie hierover vindt u op de Eco-brick pagina. ​

Vind uw ideale gevelstenen op basis van de formaten

U weet niet hoeveel gevelstenen u nodig heeft voor uw bouwproject? Bereken het aantal benodigde stenen snel met onze handige calculator. 

Creëer texturen en visualiseer uw ontwerp levensecht met de BIM/Textuur-generator.

Extra documenten, folders en brochures kunt u als particulier of professional downloaden en gratis laten bezorgen per post.

Recentste realisaties

0Resultaten

Bewonder onze producten op 100-en referentieadressen.

Map of dealers

Vind verdelers in uw buurt