Stapelen van palletten Porotherm binnenmuurstenen

Duurzame en circulaire producten

Lange levensduur en circulaire bouwsystemen

Kiezen voor Wienerberger producten, is kiezen voor het milieu. Onze keramische producten staan dan ook voor duurzaamheid. Zo vragen ze weinig onderhoud, zijn ze vormstabiel en brandveilig, en zijn ze blijvend mooi. Keramische materialen gaan ook makkelijk tot 150 jaar mee. 

Circulaire producten

Veel van onze producten zijn bovendien circulair. Dat wil zeggen dat ze gedemonteerd en hergebruikt kunnen worden, en na hun levensduur ook gerecycleerd kunnen worden. Onze dakpannen zijn demontabel, en ze kunnen ook als gevelbekleding worden gebruikt en dus ook op die manier worden hergebruikt. Als onze gevelstenen worden gemetst met kalkmortels, dan kunnen ze ook makkelijker worden gescheiden en worden hergebruikt.

Wienerberger Sustainable & circular productportfolio

Daarnaast hebben we ook ClickBrick ontwikkeld, een uniek systeem voor het droogstapelen van bakstenen, om snel en makkelijk remontabele gevels te bouwen. Ook onze kleiklinkers zijn gemakkelijk herbruikbaar, wanneer geplaatst in een zandbed.

 

Cradle to cradle: het sluiten van de kringloop

Met de inzet van gemalen keramisch bouwpuin als secundaire grondstof spelen we bij Wienerberger in op de visie binnen het ‘delfstoffendecreet’ van de Vlaamse Overheid: een duurzaam materiaalgebruik in de bouwsector en de beperking van afval. Een van de projecten die we hierrond hebben opgestart is 'Data driven sloop en recyclage'.

In de praktijk wordt momenteel nog volop gewerkt om het logistieke vraagstuk (de logistiek die nodig is om het sloopafval naar onze productiesites te brengen) op te lossen.

 

Kleidakpannen krijgen tweede leven als snelbouwblokken

Samen met Tracimat en enkele bouwmaterialenproducenten zoekt Wienerberger naar oplossingen om sloopmaterialen te herbestemmen in het productieproces. Het doel van het onderzoekstraject ‘Data driven sloop en recyclage’ is een hoogwaardige recyclage of hergebruik van deze grondstoffen.

Lange levensduur en milieu-impact

Een duurzame constructie heeft een lange levensduur en een lage initiële milieu-impact. Dat de keramische producten van Wienerberger aan deze twee basisvereisten voldoen, werd aangetoond in twee onafhankelijke studies.

Ontdek Passaqua, onze waterdoorlatende kleiklinker

Kleiklinkers die de infiltratie van het regenwater toelaten? In de markt van hoogwaardig bestratingsmateriaal was daar al langer vraag naar. Daarom ontwikkelde Wienerberger Passaqua, een waterpasserende kleiklinker. Die zorgt ervoor dat water lokaal in de bodem kan infiltreren. 

ClickBrick, een doorbraak in circulair bouwen

ClickBrick is een innovatief circulair bouwsysteem voor het droogstapelen van gevelstenen. Dankzij deze manier van verwerken kunnen de bakstenen later gemakkelijk worden gedemonteerd en hergebruikt. Daardoor betekent ClickBrick een belangrijke doorbraak voor een circulair materiaalgebruik in de sector.

Leadax Roov, de duurzame oplossing voor het plat dak

We verrasten de sector met een revolutionaire platdakbedekking. Leadax Roov gooit hoge ogen op duurzaamheidsvlak. Deze nieuwkomer is het resultaat van upcycling: de dakbedekking wordt vervaardigd uit gerecycleerde PVB-folies uit de glasindustrie.

Nieuw
Wevolt dakgeïntegreerde zonnepanelen, slim investeren in een duurzame omgeving

Wevolt Energiedak omvat twee baanbrekende zonnepanelensystemen, namelijk X-Roof en X-Tile. Stuk voor stuk duurzame én esthetische energie-oplossingen voor wie bewust bouwt. Of u nu gaat voor zonne-energie met een strakke uitstraling of behoud van karakter, we bieden u altijd een passende oplossing!

Nieuw
Keurmerken & milieulabels

Wienerberger staat voor betrouwbare kwaliteit en dat al meer dan 200 jaar lang! Het is dan ook niet verwonderlijk dat onze producten verschillende keurmerken en milieulabels mochten ontvangen. We geven u een overzicht.

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.