Stapelen van palletten Porotherm binnenmuurstenen

Duurzame en circulaire producten

Lange levensduur, circulaire bouwsystemen en eco-labels

Kiezen voor Wienerberger producten, is kiezen voor het milieu. Onze binnenmuurstenen, kleidakpannen, gevelstenen en kleiklinkers kregen dan ook verschillende milieulabels toegekend. Deze labels bevestigen dat onze producten het milieu zo min mogelijk aantasten. 

Onze keramische producten staan dan ook voor duurzaamheid. Zo vragen ze weinig onderhoud, zijn ze vormstabiel en brandveilig, en zijn ze blijvend mooi. Keramische materialen gaan ook makkelijk tot 150 jaar mee. 

Wienerberger Sustainable & circular productportfolio

Circulaire producten

Veel van onze producten zijn bovendien circulair. Dat wil zeggen dat ze gedemonteerd en hergebruikt kunnen worden, en na hun levensduur ook gerecycleerd kunnen worden. Onze dakpannen zijn demontabel, en ze kunnen ook als gevelbekleding worden gebruikt en dus ook op die manier worden hergebruikt. Als onze gevelstenen worden gemetst met kalkmortels, dan kunnen ze ook makkelijker worden gescheiden en worden hergebruikt. Daarnaast hebben we ook ClickBrick ontwikkeld, een uniek systeem voor het droogstapelen van bakstenen, om snel en makkelijk remontabele gevels te bouwen. Ook onze kleiklinkers zijn gemakkelijk herbruikbaar, wanneer geplaatst in een zandbed.

 

Cradle to cradle: het sluiten van de kringloop

Met de inzet van gemalen keramisch bouwpuin als secundaire grondstof spelen we bij Wienerberger in op de visie binnen het ‘delfstoffendecreet’ van de Vlaamse Overheid: een duurzaam materiaalgebruik in de bouwsector en de beperking van emissies.

Daarnaast ontwikkelden we ook een proces om de rode keramische fractie uit sloopafval te scheiden. Technisch staat deze techniek op punt. In de praktijk wordt momenteel nog volop gewerkt om het logistieke vraagstuk (de logistiek die nodig is om het sloopafval terug te brengen) op te lossen.

 

Kleidakpannen krijgen tweede leven als snelbouwblokken

Samen met Tracimat en enkele bouwmaterialenproducenten zoekt Wienerberger naar oplossingen om sloopmaterialen te herbestemmen in het productieproces. Het doel van het onderzoekstraject ‘Data driven sloop en recyclage’ is een hoogwaardige recyclage of hergebruik van deze grondstoffen.

Keurmerken & milieulabels

Wienerberger staat voor betrouwbare kwaliteit en dat al meer dan 200 jaar lang! Het is dan ook niet verwonderlijk dat onze producten verschillende keurmerken en milieulabels mochten ontvangen. We geven u een overzicht.

Ecologische bouwmaterialen

De ecolabels natureplus, DUBOkeur en C2C bevestigen dat bouwen met Porotherm een heel goede keuze is voor het milieu. Onze keramische binnenmuurstenen zijn internationaal erkend als een gezond en ecologisch bouwmateriaal. Ook een breed gamma Koramic kleidakpannen dragen het natureplus label. Naast de keramische binnenmuurstenen kregen ook meerdere kleidakpannen, gevelstenen en kleiklinkers van Wienerberger het DUBOkeur toegekend.

Lange levensduur en milieu-impact

Een duurzame constructie heeft een lange levensduur en een lage initiële milieu-impact. Dat de keramische producten van Wienerberger aan deze twee basisvereisten voldoen, werd aangetoond in twee onafhankelijke studies.

Ontdek Passaqua, onze waterdoorlatende kleiklinker

Kleiklinkers die de infiltratie van het regenwater toelaten? In de markt van hoogwaardig bestratingsmateriaal was daar al langer vraag naar. Daarom ontwikkelde Wienerberger Passaqua, een waterpasserende kleiklinker. Die zorgt ervoor dat water lokaal in de bodem kan infiltreren. 

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.