Stapelen van palletten Porotherm binnenmuurstenen

Duurzame en circulaire producten

Lange levensduur, circulaire bouwsystemen en eco-labels

De ontwikkeling van een duurzaam en circulair productportfolio vraagt om continue investeringen in kennis en R&D. Door in te zetten op kwaliteit, verlengen we de levensduur van onze producten. Daarnaast investeren we voortdurend in het realiseren van ecologische voordelen.

Ons productportfolio kenmerkt zich dan ook steeds meer door circulaire bouwsystemen voor remontabel bouwen en hergebruik van producten en restmateriaal. We maken bewuste keuzes in het gebruik van verantwoorde, duurzame grondstoffen. Een groot deel van onze keramische binnenmuurstenen, dakpannen, gevelstenen en kleiklinkers dragen dan ook internationaal erkende milieulabels.

Wienerberger Sustainable & circular productportfolio

Wienerberger staat voor betrouwbare kwaliteit en dat al meer dan 200 jaar lang! Het is dan ook niet verwonderlijk dat onze producten verschillende keurmerken en milieulabels mochten ontvangen. We geven u een overzicht.

De ecolabels natureplus, DUBOkeur en C2C bevestigen dat bouwen met Porotherm een heel goede keuze is voor het milieu. Onze keramische binnenmuurstenen zijn internationaal erkend als een gezond en ecologisch bouwmateriaal. Ook een breed gamma Koramic kleidakpannen dragen het natureplus label. Naast de keramische binnenmuurstenen kregen ook meerdere kleidakpannen, gevelstenen en kleiklinkers van Wienerberger het DUBOkeur toegekend.

Een duurzame constructie heeft een lange levensduur en een lage initiële milieu-impact. Dat de keramische producten van Wienerberger aan deze twee basisvereisten voldoen, werd aangetoond in twee onafhankelijke studies.

Kleiklinkers die de infiltratie van het regenwater toelaten? In de markt van hoogwaardig bestratingsmateriaal was daar al langer vraag naar. Daarom ontwikkelde Wienerberger Passaqua, een waterpasserende kleiklinker. Die zorgt ervoor dat water lokaal in de bodem kan infiltreren. 

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.