ClickBrick: een doorbraak in circulair bouwen

Circulair bouwen is de toekomst. Momenteel worden bakstenen bij afbraak vaak gerecycleerd als granulaat voor wegenbouw of betonfabricage. Hoewel baksteen dus nooit afval wordt, ligt onze ambitie toch hoger dan deze vorm van ‘downcycling’. Wienerberger zet volop in op de mogelijkheid tot hergebruik van gevelstenen. Dat kan bijvoorbeeld door het gebruik van kalkmortels voor traditioneel metselwerk. En nu is er ook het ultieme circulaire droogstapelsysteem ClickBrick. Met dit systeem kunnen de gevelstenen gemakkelijk gedemonteerd en hergebruikt worden. ClickBrick Cube bestaat uit strengpersstenen met een modulair principe en geeft een monolitisch en strak gevelbeeld. ClickBrick Pure brengt met zijn handvormgevelstenen een innovatie in traditie. 

  • De nauwe toleranties en standaard afmetingen van ClickBrick maken een snelle en efficiënte uitvoering van dit droogstapelsysteem mogelijk. Dit droogstapelsysteemvraagt vanaf de ontwerpfase een geïntegreerde aanpak op maat van de gevelsteen. Hierdoor wordt ClickBrick enkel op projectbasis aangeboden.
Wilt u meer informatie over ClickBrick? Download hier de brochure.

Het ClickBrick systeem

ClickBrick is een droogstapelsysteem dat bestaat uit vlakgeslepen gevelstenen die aan elkaar worden gezet door middel van RVS-clips en verbonden worden met de achterconstructie via spouwankers.

Er zijn 2 types: ClickBrick Cube en ClickBrick Pure. ClickBrick Cube zijn geperforeerde strengpersstenen met modulaire afmetingen. ClickBrick Pure zijn handvormstenen met standaard afmetingen en een schijnvoeg (8 mm). Met behulp van diverse passtukken kan de architect flexibel ontwerpen met beide types.

Lage milieu-impact

  • ClickBrick is 100% circulair
  • Alle systeemcomponenten zijn volledig herbruikbaar
  • Lange levensduur
  • Alle elementen kunnen losgemaakt worden zonder schade toe te brengen aan de rest van het gebouw
  • Slechts 2 soorten materiaal nodig (staal en keramisch) - na levensduur eenvoudige hoogwaardige recyclage

Slim verankerd

Zoals de term al aangeeft, komt er in het droogstapelsysteem geen mortel of lijm aan te pas, maar is het gebaseerd op een uiterst solide, mechanische verankering door middel van roestvrijstalen clips en dito spouwankers. De plaatsing verloopt soepel en snel en wordt niet beïnvloed door de weersomstandigheden, wat de timing van de uitvoeringsfase vergemakkelijkt. Specifieke metselvaardigheden zijn niet vereist, wat een uitkomst biedt voor het tekort aan geschoolde vaklui op de werf. Projectbegeleiding en advies op maat inzake technische en esthetische detailleringen en hulpmiddelen garanderen een kwaliteitsvolle uitvoering.

Esthetische vrijheid

Het ClickBrick systeem maakt gebruik van op maat gekalibreerde bakstenen met een groef die een uiterst geringe maattolerantie hebben. Daardoor is er geen verloop zichtbaar in de gevels. Het Wienerberger ClickBrick assortiment is verkrijgbaar in diverse kleuren en texturen.

Circulair gevelsysteem maakt zijn debuut in België

  

ClickBrick Pure

Circulair droogstapelsysteem

ClickBrick Cube

Circulair droogstapelsysteem

Installing ClickBrick

Nog vragen over ClickBrick?

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.