De kracht van rood

De kracht van Rood

Het ultieme naslagwerk over de Porotherm keramische binnenmuurstenen van Wienerberger.

De rode, keramische binnenmuurstenen van Porotherm zijn de meest gebruikte materialen voor de hedendaagse ruwbouw. Ze maken een vertrouwd beeld uit op ontelbare werven. Juist door deze evidentie wordt er nog zelden stilgestaan bij hun onovertroffen kenmerken en eigenschappen. Wat maakt deze bakstenen nu zo uniek? Waarom presteren ze zo goed? Om op deze en vele andere vragen een wetenschappelijk onderbouwd antwoord te formuleren, heeft Wienerberger voor de bouwprofessional een bijzonder compleet en stevig onderbouwd naslagwerk op de markt gebracht onder de naam “De kracht van Rood”.
 

De kracht van Rood

Rood staat voor eeuwige kracht, voor passie, karakter en verbondenheid met de natuur. Maar rood staat ook voor steen. Voor baksteen, uit vuur en klei geboren. Z’n natuurlijk druk- en weerstandsvermogen draagt probleemloos de hele woning. Z’n ‘vurig’ karakter staat borg voor meer woon- en leefcomfort, heerlijk fris of behaaglijk warm en altijd even fluisterstil ... Uit die verbondenheid met de natuur en de elementen put baksteen zijn onovertroffen kracht.
 

Uiterst compleet en overzichtelijk naslagwerk

“De kracht van Rood” is ongetwijfeld het meest complete naslagwerk ooit over keramische binnenmuurstenen. Daarom vormt het zo’n belangrijk hulpmiddel voor architecten, studiebureaus, aannemers en andere bouwprofessionals. Het laat toe om gefundeerde keuzes te maken, zowel bij de planning als tijdens de werkzaamheden op de werf zelf.

Alle eigenschappen en criteria van het rode bouwmateriaal komen uitvoerig aan bod en worden gestaafd met voorbeelden, berekeningen en adviezen. Elementen als thermische en akoestische prestaties, draagkracht, brandgedrag, maatvastheid en duurzaamheid worden haarfijn uit de doeken gedaan. Tal van uitvoeringsdetails en praktische tips verhogen de naslagwaarde van het boek.

Wienerberger heeft bewust voor deze systematische en overzichtelijke indeling van het boek gekozen, omdat ze de bouwprof stap voor stap kennis laat maken met de goede prestaties van onze binnenmuurstenen in elk van zijn domeinen. Op basis van de grondige analyse van alle prestaties kunnen dan, met volledige kennis van zaken, de juiste keuzes gemaakt worden. Dit zijn keuzes die niet enkel de vakman aanbelangen, maar tevens van kapitaal belang zijn voor het latere woon- en leefklimaat van de bouwheer en de omvang van zijn energiefactuur.
 

Van lastenboek naar werfuitvoering

“De kracht van Rood” is een tool die zowel achter het bureau als op de werf zijn diensten zal bewijzen. Daarvoor zorgen de sterk visuele en intuïtieve indeling en de duidelijke grafische elementen. Foto’s en uitvoeringstekeningen nemen vragen en onzekerheden op de werf meteen weg.

 

De kracht van Rood downloaden of aanvragen?

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.