Geperforeerde gevelstenen

Grotere kans op vorstschade bij geperforeerde bakstenen?

U hebt geen grotere kans op vorstschade bij het gebruik van geperforeerde gevelstenen. Deze 'mythe' berust op een misverstand. Bij een juiste detaillering en uitvoering van het buitenspouwblad zal (zak)water afgevoerd worden over de waterkeringen en krijgt het geen tijd om te bevriezen.

Typisch aan ons Belgisch klimaat is regen, gevolgd door temperaturen die vaak flirten met het vriespunt. Daarom onderwerpen we alle gevelstenen aan een vorstproef, want vorstbestandheid is een belangrijk criterium.

Alle Terca gevelstenen behoren tot de strengste Europese vorstklasse F2.

Bij het uitvoeren van een Belgische vorstproef worden onze BENOR gekeurde gevelstenen als vorstbestand geclassificeerd. Het is dan ook een mythe dat geperforeerde gevelstenen de kans op vorstschade vergroten. Bij de juiste detaillering en uitvoering van het buitenspouwblad zal (zak)water namelijk afgevoerd worden over de waterkeringen. Het water krijgt geen tijd om te bevriezen.

 

Map of dealers

Vind verdelers in uw buurt

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.