Ingreep in dokterswoning

“ Dikwijls kunt u dankzij het Vlaamse rooilijndecreet een voorgevel op de rooilijn toch nog extra isoleren.”

De bestaande toestand

De brede rijtjeswoning was in relatief goede staat, maar kon wat extra isolatie en een opfrisbeurt van de voorgevel gebruiken.
 

De opzet

De eigenaar, een arts, wou de inkom van zijn praktijk beter doen opvallen in de gevel. Ook wou hij de raamhoogtes op het gelijkvloers niveau op dezelfde hoogte brengen om tot een strakkere, tijdloze uitstraling te komen.

De ingrepen

Architecte Ann Vanbiervliet maakte gebruik van het Vlaamse rooilijndecreet om de gevel iets meer naar voor te brengen. Tegen de bestaande geglazuurde tegelafwerking werd isolatie bevestigd. Onderaan werd de gevel vernieuwd met steenstrippen in een aspect en kleur die beantwoordden aan de voorkeur van de bouwheer. Als voordelen noemt de architecte de geringe dikte van deze strippen en hun stevigheid. De kans op beschadiging door gestalde fietsen is minimaal, vergeleken met een pleisterafwerking.

 

De aansluiting met de buurwoningen vormde geen probleem. De ene aanpalende gevel kwam al meer naar voor omdat de buurman een extra gevelsteen had laten plaatsen. Aan de andere kant werd de regenwaterafvoer als scheiding gebruikt.

Naar aanleiding van de gevelvernieuwing werden tegelijkertijd de ramen op het gelijkvloers op dezelfde hoogte gebracht. Aan de breedte werd niet geraakt. Rond de raamopeningen kwam een aluminium kader dat aansluit op de isolatie en de ramen. Zo moesten de raamopeningen niet worden verkleind en was er meteen een mooie oplossing voor de kopse kanten.

Binnen werden de praktijk en de wachtruimte vernieuwd. Patiënten vinden hun dokter niet alleen gemakkelijker, ze worden er voortaan ook comfortabeler opgevangen.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie
Producten
 

Ann Vanbiervliet bvba

Desselgem

Gevelisolatiesysteem afgewerkt met Terca Milosa Cosmos Exclusief steenstrippen

Tips

“ Dikwijls kunt u dankzij het Vlaamse rooilijndecreet een voorgevel op de rooilijn toch nog extra isoleren.”

“ Als u een bestaande buitengevel naisoleert, bespaart u al snel tot 25% op uw jaarlijkse energiefactuur. Daarmee is de investering snel terugverdiend.”

“Met een combinatie van isolatieplaten en steenstrippen krijgt u een resultaat dat niet te onderscheiden valt van een muur in volle gevelsteen.”

 

 

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.