Gevarieerde gebruiksmogelijkheden

“Verblijfsgebouw met boeiende, polymorfe gevelstructuur”

In opdracht van vzw Kaleo, een organisatie voor jeugd- en sociaal toerisme, werd deze ‘Gîte Mozaïk” gebouwd in het centrum van Louvain-La-Neuve. Het gebouw is bestemd voor groepsverblijven, telt een gelijkvloers, 3 bovengrondse verdiepingen en een dakverdieping.

Het bouwwerk bevindt zich op een smal, driehoekig hoekperceel met een vrij uitgesproken helling, waardoor het gelijkvloers zich deels ondergronds bevindt. Uiteraard zijn alle ruimtes toegankelijk voor rolstoelgebruikers. In de gevel boven de hoofdingang werd een grote, verzonken raampartij aangebracht waardoor een klein overdekt terras ontstond. Dit raam zorgt voor een overvloedige lichtinval in de hoge ontvangstruimte.

Polymorfe gevelstructuur in baksteen

De keuze voor de Terca Colorline Wanlin Rood gevelsteen werd ingegeven door verschillende overwegingen. De baksteenarchitectuur past perfect binnen het stedelijk weefsel.

De massiviteit van de gevel wordt doorbroken door de verschillende baksteenverbanden die speelse lijnen en vlakken creëren. Ook de teruggetrokken raampartijen dragen bij tot deze speelsheid. De rode kleur van de baksteen contrasteert mooi met de 3 seminarievolumes op het dak.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

FSV² Architects, Brussel

Louvain-la-Neuve

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.