Linaqua Alta Rood - Dunbedmortel
Linaqua Guna Grijs - Dunbedmortel

Linaqua gevelsteencollectie krijgt rijker kleurenpalet

De lange smalle Linaqua gevelsteen heeft met zijn pure kleuren en typische onregelmatige vormen al heel wat klassieke en moderne architectuur een karaktervolle look aangemeten. Om de esthetische mogelijkheden van de gevelsteen te verruimen, voegen we vijf nieuwe kleuren toe aan de collectie. Vanzelfsprekend zijn de nieuwkomers beschikbaar in het 65mm smalle Eco-brick-formaat.

De Terca Linaqua gevelstenen danken hun typerende uitstraling aan het productieproces waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor water en een ringoven. Het water brengt de pure kleuren van de klei duidelijk aan de oppervlakte. Het bakproces in een meer dan 100 jaar oude Wienerberger ringoven zorgt voor het prachtige palet aan intense kleuren.

 

Zelfzekere kleuren

De twee uitgesproken kleuren Vino (rood) en Viola (paars) uit de bestaande collectie krijgen het gezelschap van vijf nieuwkomers. Fiera Rood is een mix van Vino en Viola en creëert zo een dynamisch kleurenpalet. Alta Rood vervolledigt de roodtinten in het gamma. Deze gevelsteen met zijn roodpaars bonte verschijning heeft een intense warme uitstraling die diepte en vitaliteit in de architectuur brengt. De aardse tinten bieden een gevoel van rust in een verfijnde, maar ingetogen esthetiek.

Voor wie van een neutrale, maar zelfverzekerdere uitstraling houdt, biedt de charmante tint Sintra Wit een uitkomst. De eigentijds en robuust ogende steen is met zijn authentieke patina een meerwaarde voor zowel klassieke als strakke architectuur.

De twee overige nieuwkomers kregen een grijstint aangemeten: Guna Grijs en Friso Grijs. Om die laatste kleur te krijgen werd de Fiera Rood gesmoord tot een antraciet, zelfs donkergrijs-zwarte verschijning. Guna Grijs is een lichte grijstint. Beide grijsvarianten geven een gevoel van drama en luxe dat allesbehalve somber is. Deze grijze kleuren vullen gemakkelijk andere tinten en texturen aan en bieden veel ontwerpflexibiliteit.

 

Atypische maten

De Linaqua collectie sprong al in het oog met zijn langgerekte vorm van 256 bij 90 mm. Als lid van het slankere Eco-brick gamma kreeg de steen een breedte van 67 mm. Dat maakt hem bijzonder slank, een plaatsbesparende troef in zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten.

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.