Amfora Misto Grijs - Dunbedmortel
Reference photo new construction single family in Sleidinge

Zes nieuwe kleuren voor Amfora gevelsteencollectie

Onze gloednieuwe Amfora collectie krijgt met zes nieuwe kleuren een gevoelige uitbreiding. De nieuwkomers, waarvan drie in Eco-brick formaat en drie in Waalformaat, combineren een licht ruwe textuur met levendige kleurschakeringen.

Als bakermat voor onze beschaving heeft de Griekse oudheid al heel wat inspiratie voor nieuwe ontwikkelingen opgeleverd. We lieten ons zo door het productieprocédé van Griekse kleikruiken inspireren voor ons recent gelanceerde Amfora gamma. Typerend voor deze kruiken om vloeistoffen te bewaren is dat de Grieken ze eerst kleurden en vervolgens in de oven bakten. Met een nieuwe variant in zijn Wasserstrich-uitvoering knipoogt Wienerberger naar de vloeistoffen in die Griekse kruiken van weleer. De aangepaste oppervlaktebehandeling geeft de gevelstenen een allesbehalve alledaagse look.

 

Drie nieuwe Eco-brick tinten

De eerste reacties op de nieuwe gevelsteen waren zo uitgesproken positief dat de kleurenkaart van de Amfora collectie dit voorjaar een aanvulling krijgt met zes nieuwe kleuren. De al beschikbare Duno Beige en Puro Wit – beiden beschikbaar in het Eco-brick formaat - verwelkomen drie nieuwe grijstinten. Ieder grijstint krijgt daarbij een andere kleurschakering. Voor de Misto Grijs is dat een witte kleurtoon, Rino Grijs krijgt een zwarte accenttoets en Silvo Grijs heeft een grijsbeige verschijning. De drie nieuwe grijstinten zijn eveneens beschikbaar in de Eco-brick uitvoering.

Intense kleuren

We bedienen ook de liefhebbers van intense kleuren op hun wenken. De Amfora collectie adopteert drie kleuren uit de voormalige Latero collectie. Castana brengt een donkerbruine in de massa gekleurde steen met zwartgrijze nuances en witte accenten. Zafferano zit met zijn gele kleur in het andere uiterste van het kleurenspectrum. Het geel krijgt een bijzonder levendige uitstraling dankzij accenten in beige, roze en wit. Wie echt een warme gloed zoekt, raakt ongetwijfeld gecharmeerd door Rubino: een sprekend rode, in de massa gekleurde gevelsteen met zwartbeige nuance en bruine accenten door reductie.

Ook voor deze drie intense kleuren zorgt de Wasserstrich oppervlaktebehandeling voor een licht ruwe textuur. Deze intense kleurvarianten zijn beschikbaar in het Waalformaat.

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.