• NL
  • WIE
 

Tegelpan Plato – de grotere dakpan voor versneld dekken van uw dak

De economische tegelpan, zo noemen we deze keramische dakpan van Koramic. Omdat ze groter is dan gemiddeld, gaat het dekken van uw dak sneller.

Waarom is dit een economische dakpan?

Plato
Plato
In de bouwsector is men voortdurend op zoek naar technieken en materialen om een hoger rendement te halen. Deze zoektocht heeft bij Koramic een tijd geleden gezorgd voor de ontwikkeling van de Pottelberg Plato Tegelpan, nu dus de Tegelpan Plato. Door de grote dekkende breedte en lengte van deze keramische dakpan hebt u maar de helft nodig om een vierkante meter te bedekken.
 
U koopt dus minder dakpannen én de dakdekker is sneller klaar, wat ook in uw voordeel is.

Geliefd door architect én dakdekker

Hectic Gesmoord
Hectic Gesmoord Kleidakpan: Koramic Tegelpan Plato blauw gesmoord
Dakdekkers werken graag met de Tegelpan Plato omwille van de doorlopende bevestigingsrib. Dit is een boord aan de achterkant van de dakpan die een goede en vlotte plaatsing garandeert. Daarnaast is het ook een hulpmiddel bij het plaatsen van verzaagde pannen rond kielgoten, noordbomen en bij het afwerken van dakdoorbrekingen.
 
Architecten zijn fan omdat het hen veel vrijheid heeft. Tegelpannen zijn geschikt voor de meest uiteenlopende stijlen architectuur. Van doorgedreven modern tot traditioneel of rustiek.  De voormalige Pottelbergse dakpan is bovendien uiterst geschikt voor het uitvoeren van speciale dak- en gevelaccenten.
 

Enkele bijkomende voordelen van de Tegelpan Plato:

Isofinish concept
Isofinish concept
- Snellere dakdekking
- Het prestigieuze ecolabel ‘Natureplus’ (voor de kleuren Natuurrood en Blauw Gesmoord)
- Geschikt voor gevelbekleding
- 30 jaar garantie op vorstbestandheid, incl. vervangingskosten
- BENOR kwaliteitskeurmerk

Beschikbare kleuren

Tegelpan Plato oud koper bezand
Pottelberg Tegelpan Plato oud koper bezand
 
Die laatste kleur, Oud Koper Bezand verdient een extra woordje uitleg. Deze is samengesteld uit een donkere engobe oppervlaktebehandeling en een donkere bezanding. Door de schubvormige dekking van de Tegelpan Plato is enkel het gedeelte met donkere bezanding zichtbaar op het dak.
 
Voor meer inspiratie en informatie over de Tegelpan Plato kunt u onderaan de folder downloaden over deze Koramic kleipannen.
 
terug naar boven