Wienerberger steunt toontje vzw

Bij Toontje vzw zet een groep van meer dan 70 vrijwilligers zich in voor kansarmoedewerking ten voordele van inwoners van de Gentse wijken Ledeberg en Gentbrugge. De oude betegeling van hun binnenkoer was in zeer slechte staat, waarop Wienerberger besloot om gratis 410 m² waterpasserende kleiklinkers te schenken. 

Bij Toontje vzw zet een groep van meer dan 70 vrijwilligers zich in voor kansarmoedewerking ten voordele van inwoners van de Gentse wijken Ledeberg en Gentbrugge. In 2020 deden nagenoeg 550 personen beroep op Toontje vzw, waaronder 250 van vreemde afkomst. Gezinsleden inbegrepen vertegenwoordigt dit in totaal 1.585 mensen, waaronder 628 kinderen en jongvolwassenen onder de 18 jaar.

De kansarmoedewerking van Toontje vzw wil mensen in kwetsbare situaties op weg helpen naar duurzame oplossingen en zelfredzaamheid, door hulp te bieden in crisissituaties en tijdens overbruggingsperiodes. De vzw is ondergebracht in een oude school in de Louis van Houttestraat 62 te Gentbrugge. De vroegere speelplaats geeft onder meer toegang tot een winkel voor tweedehandskledij en biedt de nodige ruimte om het onthaal en de wachtrij voor voedselbedeling en sociale dienst in veilige omstandigheden te organiseren met zitplaatsen onder een grote tent.

De oude betegeling van deze binnenkoer was in zeer slechte staat. Met de tijd hadden zich op verschillende plaatsen kleine verzakkingen voorgedaan, waardoor bij regenweer overal plassen ontstonden. Toen Toontje vzw het plan had opgevat om met eigen middelen de binnenkoer voor de helft opnieuw aan te leggen met grasdallen en klinkers, heeft Wienerberger besloten om gratis 410 m² waterpasserende kleiklinkers te schenken. Dit heeft toegelaten om de volledige binnenkoer van duurzame en ecologische betegeling te voorzien, waardoor het regenwater vlot infiltreert in de ondergrond en plassen definitief tot het verleden behoren.

Het onvoorzien heraanleggen van de volledige binnenkoer plaatste tuinaannemer Bastiaan De Waele voor een bijzondere uitdaging, maar dankzij de inzet van een aantal mannen en vrouwen uit de vrijwilligersploeg van Toontje vzw kon het project binnen een redelijke termijn succesvol worden afgerond. Het resultaat mag gezien worden! 

Ontdek onze andere duurzame realisaties van 2021

Alle realisaties

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.