Digitalisation process at Wienerberger

CE - Declaration of Performance (DOP)

Het doel van de prestatieverklaring (of DoP) is de gebruiker of voorschrijver van het product de mogelijkheid geven om een bouwproduct te kiezen met perfecte kennis van de prestaties voor het beoogde gebruik. Dit rekening houdend met de plaats waar het product zal toegepast worden.

Met het oog op het vrije verkeer van bouwproducten in de Europese Unie moeten vanaf 1 juli 2013 alle bouwproducten die onder een geharmoniseerde norm vallen of in overeenstemming zijn met een Europese technische beoordeling verplicht vergezeld gaan van een prestatieverklaring of “Declaration of Performance” (DoP).

Alle keramische Wienerberger producten vallen onder een geharmoniseerde norm en bijgevolg moet Wienerberger een DoP ter beschikking stellen. De DoP dient opgemaakt in de taal van het land waar men het product op de markt aanbiedt. 

Het doel van de prestatieverklaring of DoP  is om de gebruiker of  de voorschrijver van het product de mogelijkheid te geven om een bouwproduct te kiezen met perfecte kennis van de prestaties voor het beoogde gebruik en dit rekening houdend met de plaats waar het product zal worden toegepast.

In de prestatieverklaring kan gebruik gemaakt worden van de “NPD” (No Performance Determined)-optie voor een niet-bepaalde prestatie. NPD kan enkel gebruikt worden als de twee volgende voorwaarden vervuld zijn:

 • Ten minste één relevante prestatie moet aangegeven worden
 • Het kenmerk waarvan de fabrikant de prestatie niet wenst aan te geven, is voor een bepaald gebruik niet onderworpen aan reglementaire eisen van de ontvangende lidstaat of de Europese Commissie.

De Wienerberger keramische producten vallen onder volgende Europese normen en moeten bijgevolg vergezeld worden van een DoP:

 • Keramische binnenmuurstenen : EN 771 – 1
 • Keramische gevelstenen: EN 771-1
 • Kleidakpannen: EN 1304
 • Kleiklinker : EN1344

De DoP van onze producten kan op drie manieren opgevraagd worden:

 • Via de QR-code terug te vinden op het etiket van de verpakte pallet (download hiervoor via de app store de app “Wienerberger DOP”)
 • Via de website ce.wienerberger.com
 • Op papier via de bouwstofhandel of rechtstreeks aan te vragen bij Wienerberger.

De DoP van de modelonafhankelijke of technische hulpstukken kunnen hieronder gedownload worden:

CE

Door het aanbrengen van de CE-markering neemt Wienerberger de verantwoordelijkheid dat de producten conform zijn met de verklaarde waarden in de DoP en dat alles conform is met de CPR of  Construction Products Regulation. De CPR is de verordening mbt het vrije verkeer van bouwproducten binnen de Europese Unie.

Duurzaamheid

Duurzame ontwikkeling voorziet in de behoeften van de huidige generaties, zonder de behoefte van toekomstige generaties in gevaar te brengen. Wienerberger maakt er een erezaak van om keramische bouwmaterialen te ontwikkelen die onmiskenbaar het label ‘duurzaam’ verdienen.

Bezoek onze showroom

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

 • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur.
 • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies.
 • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

 

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

 

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.