Duurzaamheidstournee houdt halt bij Wienerberger Beerse

De duurzaamheidstournee van de Vlaamse Ondernemers hield op 9 maart 2020 halt in Antwerpen. Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters bezocht, samen met het 5e jaar STEM van het Heilig Graf uit Turnhout, onze site in Beerse. Ze kregen er de gelegenheid om te ervaren hoe we duurzaam ondernemen en samenwerking in de praktijk brengen, zowel in onze producten als in onze werkmethoden. 

“Deze roadshow georganiseerd door de Vlaamse Ondenemers toont aan dat duurzaam ondernemen echt in het DNA zit van onze Vlaamse bedrijven. De innovatieve projecten en producten die ik vandaag samen met de leerlingen van het 5de middelbaar STEM van het Heilig graf uit Turnhout heb mogen leren kennen, bieden oplossingen voor welbepaalde duurzaamheidsoplossingen”, blikt minister Peeters tevreden terug.

Bij baksteenfabrikant Wienerberger kregen de minister en de leerlingen inzicht in het hele proces dat nodig is om bakstenen te maken en de duurzaamheidsinspanningen die Wienerberger daarvoor levert. “We zijn zeer tevreden met het bezoek van de leerlingen en prominente beslissingsnemers. Het bood de kans om het duurzaamheidskarakter van Wienerberger, waar we al 15 jaar aan werken, echt tot uiting te brengen. Bovendien is het ook interessant voor de jongeren om te zien dat de industrie niet de grote verstoorder is, maar net meewerkt om tegen 2050 energieneutraal te zijn. Het is goed dat we hen ook kunnen meenemen en inzichten geven in de werking van de industrie”, zegt CEO Caroline Van De Velde.

Minister van Mobiliteit en Openbare Werken was de politieke gast van de dag. “Samen met de leerlingen van de STEM klas van het Heilig Graf uit Turnhout bracht ik een bezoek aan Wienerberger en Campine, twee bedrijven die van duurzaamheid hun core-business maken. Zo heeft Wienerberger zelfs een kade aangelegd om hun producten via de binnenvaart te vervoeren, de modalshift in werking! Campine maakt dan weer werk van een fiets lease plan voor werknemers, wat de combimobiliteit ten goede komt. Als minister van Mobiliteit ben ik ook aangenaam verrast door de samenwerking tussen de Vlaamse Ondernemers en De Lijn, die een hybride bus ter beschikking stelt voor de roadshows. Ook De Lijn zet de komende jaren volop in op investeringen in het vergroenen van hun vloot. Tegen 2035 moet de volledige vloot, goed voor 4500 voertuigen van De Lijn, emissievrij zijn.”

 

Samen oplossingen vinden

Met de Duurzaamheidstournee willen de Vlaamse Ondernemers, 19 werkgevers- en sectororganisaties – het beleid, ondernemers en jongeren bij elkaar brengen. Er zijn zoveel voorbeelden van bedrijven waar duurzaamheid echt deel uitmaakt van het DNA, dat we ze moeten tonen”, klinkt het bij de Vlaamse Ondernemers. “Door jongeren, bedrijven en politici met elkaar in contact te brengen, hopen we dat ze elkaar beter begrijpen, inspireren en van elkaar leren om samen oplossingen te vinden voor de grote uitdagingen waar we vandaag voor staan. Hopelijk kan het jongeren ook overtuigen om zelf voor studierichtingen te kiezen waarmee ze later op hun beurt de bedrijven kunnen helpen om nog duurzamer te ondernemen of oplossingen te vinden voor de toekomst.”

Een volledig verslag (met foto's) is te vinden via https://www.detoekomstwerkt.be/post/dag-2-bezoek-minister-peeters-aan-wienerberger-en-campine. Een videoverslag vind je hier

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.