Wienerberger ondertekent de Green Deal

Samen met meer dan 110 bedrijven, organisaties en (lokale) besturen engageert Wienerberger zich om de biodiversiteit op haar terreinen te verhogen. De verschillende partners samen zullen tegen september 2021 ongeveer 1.250 hectare aan bedrijventerreinen met permanente of tijdelijke natuur inrichten. Het departement Omgeving, het Agentschap voor Natuur en Bos, Natuurpunt en het studiebureau Corridor namen het initiatief voor deze Green Deal.

Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege ondertekende de Green Deal Bedrijven en Biodiversiteit samen met de initiatiefnemers en alle deelnemers. Vlaams minister van Werk, Economie en Innovatie Philippe Muyters ondersteunt eveneens deze Green Deal.

Voordelen voor bedrijf en omgeving

Investeringen in meer biodiversiteit op bedrijventerreinen zorgen voor de bescherming en het herstel van natuurwaarden. Ze versterken het “groenblauwe netwerk” en zorgen zo voor een gezondere omgevingskwaliteit binnen en buiten de bedrijventerreinen. Meer groen heeft positieve gevolgen voor ons klimaat en draagt onder andere bij aan waterzuivering, brengt verkoeling en zuivert de lucht. Een rijkere biodiversiteit op en rond bedrijventerreinen versterkt dus de gezondheid en het welzijn van de werknemers en van de buurtbewoners.
 

Engagementen

De deelnemers aan de Green Deal Bedrijven en Biodiversiteit hebben elk bepaald welke maatregelen zij zullen nemen om de natuurwaarde van hun terrein te verhogen. Dat kan op verschillende manieren, vaak met vrij eenvoudige maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan streekeigen bomen en planten,  nestgelegenheid, waterpartijen, bloemenweiden, of het bannen van pesticiden.

Al jaren spant Wienerberger zich in voor de ecologische inrichting van delen van haar bedrijventerreinen en een daaropvolgend beheer gericht op biodiversiteit. Met de ondertekening van de Green Deal Bedrijven en Biodiversiteit bevestigen we dit engagement.

Op onder meer de sites Beerse, Rumst en Lanaken worden zones ingericht in functie van een grotere biodiversiteit, samen goed voor meer dan 3,5 ha.

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.