20210109 Aalbeke, Belgie. Wienerberger en Agentschap Natuur en Bos planten 2.650 nieuwe bomen in de voormalige groeve ‘Dewitte’, waar Wienerberger gedurende lange tijd klei groef voor de productie van kleidakpannen in de Koramic. Nu het Preshoekbos.

Wienerberger plant 2650 bomen met behulp van medewerkers en buurtbewoners

Op zondag 9 januari plantten Wienerberger en Agentschap Natuur en Bos maar liefst 2650 nieuwe bomen ter hoogte van de Lauwsestraat in Aalbeke. Zo werd het Preshoekbos met 7.840m² uitgebreid. Alle Wienerberger medewerkers en omwonenden konden de hele dag komen helpen. 

Het deel dat werd aangeplant, staat bekend als de voormalige groeve ‘Dewitte’, waar Wienerberger gedurende lange tijd klei groef voor de productie van kleidakpannen in de dakpannenfabriek in Aalbeke. Sinds een paar jaar is de ontginning voltooid, en werd de groeve opgevuld met niet-verontreinigde gronden afkomstig van infrastructuurwerken uit de buurt. Het afgewerkte terrein werd nu bij het Preshoekbos gevoegd, en zal in de nabije toekomst ook toegankelijk zijn via wandelpaden. Het nabestemmingsplan voorziet een vijver omringd door hooiland dat via een bosrandvegetatie overgaat in een bos.

Caroline Van de Velde (CEO Wienerberger) is bijzonder trots op deze realisatie: “Ik ben zo fier dat we vandaag samen met buurtbewoners, de mensen van het Agentschap Natuur en Bos, Stad Kortrijk en Menen en onze eigen werknemers boompjes planten die morgen zullen uitgroeien tot een heus bos. Lokale ontginning van grondstoffen is belangrijk om de milieu-impact zo klein mogelijk te houden, maar het is minstens even belangrijk om na de ontginning iets waardevols terug te geven aan de buurt én aan de natuur. Dit project past volledig in onze duurzaamheidsstrategie die naast CO2-reductie en circulariteit inzet op het herstel en versterken van de biodiversiteit.”

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.