Reference photo private landscaping in Maldegem
Packshot of a panel with Avolto Nila Greige

Duurzaam renoveren, infiltreren en asbest saneren

Wienerberger brengt duurzame oplossingen voor actuele woonuitdagingen

Het klimaat stijgt met stip in de thema’s die de modale Belg bezig houden. Wilt u niet bij de pakken blijven zitten en zelf actie ondernemen om het klimaat te verbeteren? Dat kan door uw woning energiezuiniger te maken, gevaarlijk asbest te verwijderen of uw perceel te ontharden. De Vlaamse overheid ondersteunt u financieel en Wienerberger biedt oplossingen op maat voor al die uitdagingen.


Eco-brick

Een slecht geïsoleerde woning weegt zwaar op de energiefactuur en is bovendien nefast voor het milieu. Het isoleren van dak en gevels zijn de meest aangewezen stappen om de energieconsumptie van uw woning terug te dringen. Met een verdubbeling van de premie voor buitenmuurisolatie (30 euro/m²) en een renteloze energielening tot 60.000 euro geeft de Vlaamse overheid u een stevige aanmoediging om tot de actie over te gaan. Een uitdaging bij het isoleren langs de buitenzijde is soms de dikkere muuropbouw. Die plaats is er niet altijd, bijvoorbeeld wanneer uw voorgevel aan het voetpad grenst of u een smalle oprit naast de woning heeft. Wanneer iedere centimeter telt, is de Eco-brick een dankbare oplossing. De baksteen biedt dezelfde voordelen als een klassieke gevelsteen, maar is 3,5cm minder dik. Waar u met een klassieke gevelsteen 9cm zou kunnen isoleren, haalt u met de Eco-brick een isolatiedikte van 12,5cm. Dankzij die slanke lijn kunt u dus extra isoleren en de energiefactuur verder op dieet zetten.

Samen met de isolatie-inspanning krijgt uw woning gegarandeerd meer uitstraling, want Eco-brick is verkrijgbaar in tal van tijdloze kleuren. Naar aanleiding van Batibouw lanceert Wienerberger twee nieuwe gevelsteencollecties in het Eco-brick formaat: de Nubilum en de Avolto collectie. Kortom, nog meer keuze en ruimte voor creatieve vrijheid.

 

Elfino: Elegante tegelpan

Naast het verbeteren van de energieprestaties van het Vlaams woningenbestand zet de bevoegde Vlaamse minister Zuhal Demir ook in op het gezonder maken van oude daken. Onze gebouwen en infrastructuur bevatten naar schatting nog zo’n 2,3 miljoen ton asbesthoudende materialen. Omdat het materiaal bij inademing gevaarlijk is voor de gezondheid investeert de minister de komende twee jaar een recordbedrag van 124 miljoen euro in een versnelde asbestafbouw. Dat geld maakt het onder meer mogelijk asbesthouden materiaal goedkoop en veilig aan huis op te laten halen.

Wilt u asbesthoudende dakleien vervangen door een duurzaam, maar esthetisch vergelijkbaar alternatief, dan is de nieuwe Elfino tegelpan van Wienerberger een aanrader. Elfino combineert de uitmuntende prestaties van een volbloed keramische tegelpan met de ragfijne look van een lei. De tegelpan draagt het Belgische kwaliteitskeurmerk BENOR. Om de hoge duurzaamheid van Elfino extra kracht bij te zetten, geeft Wienerberger 30 jaar vorstgarantie op de keramische tegelpan, zowel op de materiaal- als op de plaatsingskosten.

De tegelpan is beschikbaar in een antracietkleurige en agaat grijze engobe afwerking. Dankzij deze fijne, matte deklaag behoudt de pan levenslang haar kleurvastheid.

 

Passaqua: Vlotte passage voor regenwater

Het veranderende klimaat en de toenemende verharding stellen ons in Vlaanderen voor een nieuw probleem met onze waterhuishouding. De droge zomers doen de grondwaterspiegel alarmerend laag dalen en bij hevige regenbuien worden we geconfronteerd door overstromingen omwille van de hoge verhardingsgraad. De oplossing zit in het beter laten infiltreren van het neerslaande regenwater in de ondergrond. Betekent dit dan dat we niet meer mogen verharden? Neen, Wienerberger brengt met Passaqua een oplossing die het beste voor de twee werelden biedt. De waterpasserende kleiklinkers zijn aan twee zijden voorzien van afstandshouders. Geplaatst creëren ze een subtiele voeg van 6mm breed. Dankzij die open voegen is ongeveer 10% van de verharde oppervlakte waterdoorlatend, dat stemt overeen met de minimale eis. Een bijkomend voordeel van de waterpasserende voeg is dat het regenwater snel wegstroomt, waardoor de kans op algengroei, mossen en onkruid verkleint. Zo combineert Passaqua een intrinsieke duurzaamheid met gekende esthetische kwaliteiten van kleiklinkers en de gewenste waterdoorlatendheid.

Passaqua is beschikbaar in vier kleuren en kan in alle mogelijke legvormen en -verbanden geplaatst worden. Dat biedt heel wat ruimte voor creativiteit.

 

Onze nieuwe duurzame oplossingen op een rijtje

Avolto: nieuwe gevelsteencollectie in Eco-brick formaat

Deze authentieke gevelsteencollectie toont allure en creëert een zekere diepte in de architectuur. Ze vindt schoonheid in de charme van ruwe en verouderde afwerkingen. 

Nubilum: nieuwe gevelsteencollectie in Eco-brick formaat

De neutrale, natuurlijke kleuren van de Nubilum collectie zorgen ervoor dat deze collectie past bij een breed scala aan huizen en levensstijlen. 

Tegelpan Elfino: fijn als een lei, makkelijk als een tegelpan

Een duurzaam, esthetisch alternatief voor astbesthoudende dakleien.

Passaqua: de waterpasserende kleiklinker

Dankzij de open voegen van de Passaqua is ongeveer 10% van de verharde oppervlakte waterdoorlatend. 

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.