Installation Leadax Roov

Nieuw in ons gamma: Wienerberger Leadax Roov platdakbedekking

We verrassen de sector met een revolutionaire platdakbedekking. Wienerberger Leadax Roov gooit hoge ogen op duurzaamheidsvlak. De nieuwkomer is het resultaat van upcycling: de dakbedekking wordt vervaardigd uit gerecycleerde PVB-folies uit de glasindustrie. 

Het hergebruik van PVB-folies gecombineerd met het lage en duurzame energieverbruik tijdens de productie beperkt de milieu-impact, terwijl daarnaast de witte kleur ook tal van duurzame troeven heeft. Tot slot is Leadax Roov circulair aangezien het na levensduur 100% verwerkbaar is tot een nieuwe platdakbedekking met dezelfde kwaliteit. Dankzij deze verbreding van ons aanbod, bieden we nu oplossingen voor de volledige gebouwschil met hellend én plat dak.

 

In het waarmaken van onze ESG-ambities dragen we actief bij aan een duurzame leefomgeving voor de komende generaties. Naast de maatregelen om onze milieu-impact verder te verlagen in onze bestaande productieprocessen introduceren we nu met Leadax Roov een revolutionaire én uiterst duurzame platdakbedekking. Voor de productie van het innovatieve dakdichtingssysteem worden geen fossiele grondstoffen gebruikt. Integendeel, de grondstof PVB-folie is een afvalstroom uit de glasindustrie waarvan jaarlijks maar liefst 1,5 miljard kilo beschikbaar is in Europa. Door deze reststroom te gebruiken als belangrijkste grondstof voor Leadax Roov, dragen we bij aan het verantwoord verwerken van deze afvalberg.

 

Wit is het nieuwe groen

Leadax Roov heeft een aanzienlijk lagere milieu-footprint dan vergelijkbare oplossingen voor platte daken. Uit een toetsing op basis van een levenscyclusanalyse door Nibe blijkt dat Leadax Roov tot de milieutechnische top behoort. De milieu-impact bedraagt minder dan de helft van courante alternatieven. Dit dankzij het benutten van een afvalstroom als grondstof, de efficiënte, energiearme productie, de lage milieu-impact door transport en de lange levensduur .

De witte kleur reflecteert de zonnestralen en zorgt voor een vermindering van het hitte-eilandeffect en een hoger rendement van zonnepanelen. Er is ook geen regenwaterverkleuring: het afgespoelde regenwater is helder en direct inzetbaar voor huishoudelijk gebruik.

 

Veel voordelen voor dakdekkers

Dakdekkers zijn positief over de nieuwkomer op de platte daken. Testcases in onder meer Heist-op-den-Berg, Zwevezele en Lessines bewijzen dat Leadax Roov eenvoudig en snel te plaatsen is. De rollen met een breedte van 1 m zijn licht en makkelijk hanteerbaar. Meteen na het uitrollen is de plaatsing al mogelijk. De naadverbindingen en detailleringen zijn eenvoudig te maken, en corrigeren tijdens het plaatsen is perfect mogelijk. Bovendien zijn er weinig accessoires nodig en is de plaatsing veilig. Er is immers geen open vuur of hitte vereist. Ook op vlak van dampopenheid scoort de Leadax Roov dakbaan goed.

 

Eén productdikte voor alle platte daken

Een ander voordeel van Leadax Roov is dat er slechts één productdikte is voor alle toepassingen: 1,5 mm voor alle types platte daken - ook daken met zonnepanelen, enz. Dakdekkers en groothandelaars hoeven dus maar één product op voorraad te hebben.

 

Totaaloplossing voor de gebouwschil

Op het einde van zijn levensduur is Leadax Roov perfect te recycleren tot een nieuw dakmembraan, ongeacht de gekozen bevestigingsmethode: losliggend geballast, mechanisch of verlijmd. Bij verlijming wordt immers gebruikgemaakt van een watergedragen lijm, die na einde levensduur eenvoudig van de Leadax Roov dakbaan kan verwijderd worden met stoom. Geen downcycling dus of een groeiende afvalberg, maar een circulaire toepassing van dak tot nieuwe dakdichting en een vermindering van de afvalberg. Zo leveren we opnieuw een bijdrage aan de doelstellingen van Vlaanderen Circulair.

 

Tot slot bewijzen we ons als totaalpartner voor kwalitatieve bouwoplossingen voor het volledige gebouw. Na onze keramische oplossingen voor de dragende wanden, gevels, hellende daken, oprit en tuinpaden, bieden we met Leadax Roov een antwoord voor platte daken. Een rode draad doorheen ons productgamma is het duurzame en circulaire DNA.

 

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.