Young man working at modern office space, working on project. Sitting at the table and using laptop. Brick wall in background. Over the shoulder view.
  • Volledige muurdruksterkte berekenen
  • Volgens Eurocode 6 (EC6)
  • Goedgekeurd door Vinçotte

NRd-tool: exacte muurdruksterkte berekenen

Onze online NRd-tool is een vertaling van Eurocode 6 (EC6). Dit wil zeggen dat alle berekeningen van de muurdruksterkte in de tool volledig volgens Eurocode 6 verlopen.

Van blokdruksterkte naar muurdruksterkte

De blokdruksterkte van een binnenmuursteen is een eenvoudig concept: men zet druk op de baksteen en meet wanneer hij het breekpunt bereikt. Maar die blokdruksterkte mag u niet als basis nemen om te berekenen of de snelbouwsteen stevig genoeg is voor uw bouwproject.

Daarom ontwikkelden we de NRd-tool, zodat u de volledige muurdruksterkte kunt berekenen. Daarbij wordt onder andere ook nog rekening gehouden met:

  • Vloerplaten
  • Effect van SonicStrips
  • Hoe de muur ingeklemd zit
  • Randvoorwaarden, zoals de fundering
  • ...

 

Gegarandeerd volgens Eurocode 6

Eurocode 6 (EC6) is de opgelegde manier waarop u berekent of uw muren voldoende druk kunnen verdragen. Dit is een ingewikkeld document en dat is net wat wij vereenvoudigd hebben.

Onze NRd-tool is een exacte vertaling, digitalisering zeg maar, van Eurocode 6. We kregen dan ook de stempel van goedkeuring van Vinçotte.

Helderheid troef: doorheen de hele berekening kunt u de tussenresultaten nauwkeurig opvolgen.

 

Bewaar uw berekeningen

De eerste keer vragen we u om een profiel aan te maken. Dit laat u toe om al uw berekeningen en projecten op te slaan en aan te passen, zodat u de gegevens later niet telkens opnieuw moet ingeven. 

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.