NRd rekentool

NRd-rekentool van Wienerberger

Hét instrument voor functionele, interactieve en transparante druksterkteberekeningen.

Wienerberger presenteert een rekeninstrument waarmee architecten de drukweerstand of NRd–waarde van verticaal belaste ongewapende metselwerkwanden kunnen toetsen volgens NBN EN 1996-1-1 en de nationale bijlage (Eurocode 6). Vergeleken met de al langer bestaande rekeninstrumenten voor de druksterkteberekening biedt de tool een aantal extra voordelen.

Het volledige Porotherm assortiment

De NRd-rekentool bestrijkt het volledige assortiment Porotherm binnenmuurstenen. Als u het gewenste type Porotherm en de gekozen mortel ingeeft, toont het rekeninstrument u in een handomdraai de karakteristieke muurdruksterkte van de wand. Als u ook de uitvoeringsklasse ingeeft, het niveau van controle dus, krijgt u meteen de rekendruksterkte van het metselwerk.

Het grootste voordeel van de tool is de extra functionaliteit om de buigende momenten in de knoopverbindingen tussen vloer en muur automatisch te berekenen volgens annex C van EN 1996-1-1. Ook de vertaling van deze berekening in geval van uitkragende vloerplaten is geïntegreerd.

SonicStrips, lijnlasten en puntbelastingen

Met de rekentool kunt u verder simuleren en inrekenen welk effect het gebruik van akoestisch isolerende SonicStrips heeft op de draagcapaciteit van een verticaal belaste wand. Naast lijnlasten op muren en vloeren kunt u ook lokale puntbelastingen op de wand inrekenen. Dankzij de beschikbaarheid van visuele en vlot interpreteerbare interactiediagrammen vergemakkelijkt de tool een snelle inschatting van de dimensionering. Een visualisatie van dwarsdoorsneden en zijaanzichten zorgt voor verdere ondersteuning.

Transparante en achteraf nog bruikbare berekening

Alle berekeningen gebeuren op een transparante manier. U ziet stap voor stap alle formules, berekeningsstappen, tussenresultaten en randvoorwaarden. Heel handig tot slot is het feit dat u uw berekeningen in een beveiligde ruimte kunt opslaan om achteraf weer tevoorschijn te halen en waar nodig aan te passen.

 

People working together

Benieuwd welke online tools we nog ontwikkelden om u te helpen bij complexe berekeningen?

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.