Bouwknopenatlas

Uitvoeringsdetails: schat de bouwknopen correct in

Met onze Bouwknopenatlas helpen we u om in de ontwerpfase al zoveel mogelijk bouwknopen op te lossen. U hoeft niet alles zelf op te zoeken; de Bouwknopenatlas is een tool die u heel wat rekenwerk bespaart.

Wienerberger ontwikkelde, in samenwerking met de Universiteit Gent en in overleg met het Vlaams Energieagentschap, de Bouwknopenatlas. Dat is een webtool die de bouwprof toelaat om de invloed van bouwknopen op het K-peil te berekenen volgens Optie B, de methode van de EPB-aanvaarde bouwknopen. De webtool ondersteunt de bouwprof bij het opsporen, oplossen en detailleren van bouwknopen en bij de inbreng in de EPB-software, en dit alles zonder zijn ontwerpvrijheid aan banden te leggen.
 

Onze behulpzame Bouwknopenatlas

Met de Bouwknopenatlas kan de bouwprof al in het voorontwerp de (punt)bouwknopen inschatten. De toepassing doet voorstellen om de bouwknopen waar mogelijk volgens de basisregels op te lossen. Daarbij wordt rekening gehouden met de kostprijs van de oplossing, en wordt het concept niet ingrijpend bijgestuurd. Als een bouwknoop niet conform de basisregels kan worden ingevuld, berekent de Bouwknopenatlas de ψ-waarde die dan wordt afgetoetst aan de limietwaarde. Voor puntbouwknopen wordt de χ-waarde berekend en afgetoetst.

In totaal kan men circa 150 details in de Bouwknopenatlas terugvinden. Ook voor berekende details beschikt de gebruiker over een zekere ontwerpvrijheid met behoud van de berekende ψ-waarde of χ-waarde. Men kan de berekeningen laten uitvoeren op basis van meerdere parameters: verschillende isolatiediktes in de schildelen, isolatiematerialen met verschillende λ-waardes ... De diktes kunnen oplopen tot een isolatieniveau dat gebruikelijk is bij passief bouwen.

Map of dealers

Vind verdelers in uw buurt

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.