Agora Agaatgrijs

De voordelen van keramische boogdaken

Boogdaken geven u meer ruimte voor minder budget en kunnen geplaatst worden in tal van vormen, formaten en kleuren.

Boogdaken zijn terug van weggeweest. Ze zorgen niet alleen voor een uniek uitzicht van uw dak, maar bieden ook nog eens extra ruimte op de bovenste verdieping. Maar er zijn nog andere voordelen aan keramische boogdaken.
 

Meer ruimte voor minder budget

Als u bij een boogdak dezelfde nokhoogte hebt als bij een vlak hellend dak, dan wint u extra ruimte dankzij de ronde vorm. Dat kan interessant zijn, want in België worden bouwpercelen alsmaar kleiner. Het kan ook zijn dat uw lokale stedenbouwkundige voorschriften een maximum nokhoogte opleggen. U krijgt dus meer ruimte op dezelfde bouwoppervlakte.

 

Geen storende geluiden

Veel mensen denken spontaan aan metalen bedekking als men spreekt over boogdaken. Maar een keramisch boogdak biedt extra voordelen. Bij een boogdak uit zink of koper is er een risico op corrosie. Bij keramische dakpannen is dit niet het geval. Die verouderen op een natuurlijke manier, zijn onderhoudsvriendelijk en creëren geen hinderlijke geluiden bij regen. Ook zijn keramische dakpannen op een boogdak niet onderhevig aan krimpen of uitzetten onder invloed van temperatuur. Uw boogdak zal daardoor nooit storende geluiden maken.

 

Mooi op maat, mooi in kleur

Keramische boogdaken zijn mogelijk in tal van vormen en kleuren, maar u behoudt altijd de strakke lijn van hellende daken. Gelijk welke vorm u wenst, dankzij de vele Koramic hulpstukken kan elk boogdak volledig keramisch worden afgewerkt. Dit levert een uniform resultaat op, met een enorme waaier aan creatieve mogelijkheden.

0Resultaten
Map of dealers

Vind verdelers in uw buurt