Eco-Brick concept
Referentie met Eco-Brick

Waterpasserende kleiklinkers: duurzaam, esthetisch en ecologisch

 • Waterdoorlatende verharding
 • Water infiltreert via de voegen
 • Duurzaam en kleurvast
 • Gemakkelijk in onderhoud

In het marktsegment van hoogwaardig bestratingsmateriaal was er vraag naar kleiklinkers die de infiltratie van het regenwater toelaten. De waterpasserende kleiklinker Passaqua werd ontwikkeld door Wienerberger en zorgt ervoor dat water lokaal kan infiltreren in de bodem.

Met andere woorden, elke vierkante meter die we bedekken met waterpasserende kleiklinkers, vormt een welgekomen ontlasting voor onze rioleringen. Deze kleiklinkers verlagen het risico op overstromingen én laten een natuurlijke aanvulling van het grondwater toe.

Waarom waterpasserende kleiklinkers?

 • Regenwater infiltreert ter plaatse in de bodem
 • Eenvoudigste infiltratievoorziening
 • Waterpasserende kleiklinkers zijn duurzaam, kleurvast, comfortabel en makkelijk te onderhouden
 • Klinkers & voegen minder snel groen dankzij wegsijpelend water
   

Hoe werken de waterpasserende kleiklinkers?

Langs de zijkanten van de waterpasserende kleiklinkers hebben we ‘slimme afstandhouders’ voorzien voor voegen van 6 mm breed. De kleiklinker zelf laat geen water door, maar laat het passeren via de voegen.

Het voegaandeel van uw verhardingsproject met deze kleiklinkers is 10% van het totale oppervlak, wat vereist is om te tellen als een waterdoorlatende verharding.


Anticiperen op de wetgeving

Er bestaan nu al regionale en stedenbouwkundige voorschriften om regenwater op te vangen en te gebruiken of te laten infiltreren in de bodem. De Vlaamse regelgeving verplicht bijvoorbeeld de aanleg van een infiltratievoorziening voor percelen groter dan 250 m². Gemeenten kunnen via stedenbouwkundige voorschriften extra eisen opleggen.

Dergelijke regels en voorschriften zullen wellicht enkel nog frequenter voorkomen en strenger worden. Door te kiezen voor onze waterpasserende kleiklinkers, beantwoord je gemakkelijk aan de huidige voorschriften en anticipeer je op de toekomst.

Voor de vakman en -vrouw: leer de meest recente technieken en nieuwste ontwikkelingen.

Extra documenten, folders en brochures kunt u als particulier of professional downloaden en gratis laten bezorgen per post.

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

 • Kom langs in onze showrooms en laat u inspireren door de vele soorten en kleuren keramische klinkers. Ook in openlucht! Zo ziet u meteen hoe duurzaam onze kleiklinkers zijn.
 • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies.
 • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk