Reference photo private landscaping in Brakel

8 tips om uw tuin extra gezellig te maken

The sun is out, so are we! Als het zomer is, wilt u toch gewoon tijd in uw tuin spenderen. En zelfs in de winter kunt u nog van uw tuin genieten. U zet dan gewoon enkele terrasverwarmers buiten et voilà! Heeft u net eens naar uw tuin gekeken en beseft u dat er nog wat werk aan is? Wij geven u graag wat tips om uw tuin zo in te richten dat uw buur jaloers zal worden.  

1. Het gras is altijd groener aan de overkant

Green green grass of home

Van een prachtig groen gazon kunt u jarenlang genieten. Wie wil dat nu niet? Door een mooie grasmat zult u meer tijd buiten willen spenderen. Ravotten met de hond, op een handdoek zonnen, yoga uitoefenen, balletje trappen... gras is geweldig! Of u nu kiest voor kunstgras of toch liever voor een natuurlijk gazon, het is een echte asset voor uw tuin.  En voor het pad naast uw grasveld, gebruikt u natuurlijk kleiklinkers want die zorgen voor een stijlvol resultaat dat volledig in lijn ligt met uw woonstijl. 

2. A flower a day keeps the doctor away

Over de bloemetjes en de bijtjes

Bloemen en planten zijn niet alleen mooi, ze zorgen ook voor meer kleur in uw tuin. Plant of zaai dus zoveel bloemen en planten u maar kunt! Bovendien lokt u de bijen en de vlinders naar uw tuin. Zij zullen uw tuin in de zomer zeker opvrolijken. En in combinatie met een tuinpad in kleiklinkers is uw tuin helemaal top!

3. Tactvol terras

Sit back and relax

Wanneer de zon schijnt, is het leven veel mooier. U spendeert dan ook graag wat tijd buiten. Bestaat er een betere plek om dit te doen dan op uw eigen terras,, aangelegd met kleiklinkersNope… In een strandstoel genieten van een heerlijke cocktail, of uw vrienden uitnodigen om een onderonsje te houden, het kan allemaal op het terras. En ja, uw buur zal jaloers toekijken wanneer u buiten gezellig aan het tafelen bent! 

4. Let’s go swimming in the pool

Poolparty? Waarom ook niet!

Oké, een terras is hemels. Maar een terras mét bijhorend zwembad is gewoon het van het! Zorg er met kleiklinkers zeker voor dat u niet uitschuift wanneer u uit uw pool komt. Hoe maakt u uw buur hier nu niet mee jaloers? Wilt u er toch nog net dat schepje bovenop doen? Organiseer dan een heuse poolparty. 

5. Of neem een plons in uw vijver

Of liever pootjebaden?

Toch liever geen zwembad? Een vijver kan de oplossing bieden. Maak voor uzelf de keuze of u gaat voor een gewone vijver, een zwemvijver, of een vijver met vissen. Voor elke optie heeft u namelijk ander materiaal nodig. Onze voorkeur? Eentje met visjes natuurlijk! Extra tip? Leg zeker een kleiklinkerpad aan zodat u uw visjes gemakkelijk eten kunt geven. 

6. Selfmade BBQ

Must-try ideetje

Wie denkt aan de zomer, denkt al snel aan… Juist ja, barbecueën! Niets zegt meer “vakantie” dan een top barbecue in uw eigen tuin met al uw vrienden erbij. Bent u ook een voorstander van originaliteit en steekt u de handen wel eens graag uit de mouwen? Dan maakt u gewoonweg zélf een BBQ in uw tuin! Of u vraagt het eens erg lief aan de doe-het-zelver in uw vriendengroep of familie. Leuke tip: als u  onlangs een tuinpad of terras hebt aangelegd, kunt u de resterende kleiklinkers gebruiken om uw eigen BBQ op maat te metselen. Let wel op dat de brandbestendige ondergrond in een ander materiaal is uitgevoerd. Wedden dat uw vrienden plots wat vaker over de vloer willen komen?

7. Geheime plekjes in uw tuin

Holiday feeling

Of het nu is wanneer uw vrienden op bezoek zijn of wanneer u wel wat tijd voor uzelf kunt gebruiken: met geheime plekjes in uw tuin gaat er meteen een nieuwe wereld voor u open. En geloof ons: zo’n eigen privé plekje wekt meteen die holiday feeling op. Droom alvast weg bij het idee van uw eigen cosy corner met hangmat, een gezellig relaxplekje waaru uw favoriete bezigheid kunt uitoefenen of een verstopplaats omringd door uw favoriete bloemen waar u even aan de kids en stress kunt ontsnappen. Maak eenvoudigweg gebruik van kleiklinkers die bij uw tuin matchen om uw secret spot tot stand te brengen en let erop dat het afgeschermd is van de buren met een haag of bomen. Want anders is uw mini-vakantieparadijs uiteraard niet top secret.

8. Onder de sterrenhemel met een vuurkorf

Back to basics

Geen avondjes voor tv als het vakantie is, wél memorabele geluksmomenten in uw tuin. Ga back to basics en zorg ’s avonds voor een aangenaam, warm licht met een zelfgemaakte vuurkorf. Het is niet enkel een musthave voor wanneer het wat frisser wordt op een zomeravond, het is gewoonweg ook een meerwaarde voor uw tuin. Bepaal dus de plaats voor uw fire pit, de grootte en kies kleiklinkers die perfect bij de sfeer van uw tuin passen. Voor de ondergrond gebruikt u echter best ander, stevig materiaal. Een lekker drankje, wat muziek, marshmallows, herinneringen ophalen met vrienden… Wie beweerde dat u op vakantie moet gaan om onvergetelijke momenten te beleven? 

Stap binnen in een wereld vol kleiklinkers

Showrooms in Kortrijk en Londerzeel

Heeft u na het lezen van dit artikel uw werkkledij al aangetrokken en bent u klaar om uw  tuin een volledige make-over te geven? Check! Koop alvast bloemen en zaai gras. Als u bovendien keuzeadvies wilt voor het aanleggen van uw terras, het omkaderen van uw zwembad, of het plaatsen van een kleiklinkerpad, dan bent u bij ons op de juiste plek! Ga zeker eens een kijkje in één van onze klinkertoonparken van onze showrooms in Kortrijk en Londerzeel. U maakt er kennis met de vele mogelijkheden en creatieve toepassingen die kleiklinkers u bieden. In ideale omstandigheden dan nog, want helemaal in openlucht. Zo merkt u meteen én in real-time de invloed die wolken, felle zon of zelfs regen op de diverse kleiklinkeroppervlakken hebben. 

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.