Respect voor het verleden, oog voor de toekomst

"Project met maatschappelijke meerwaarde"

Drie verwaarloosde hoekpanden aan de Brugse Poort in Gent werden omgevormd tot ‘The Lodge’, een nieuw woonproject met maatschappelijke meerwaarde. Hier leven mensen met autismespectrumstoornis in aangepaste woningen samen met valide personen. De hoge hoeken en gevels werden gerespecteerd in hun vroeger architecturaal voorkomen uit 1928 en werden aldus in ere hersteld.

Op de beperkte oppervlakte werden leefbare wooneenheden gerealiseerd die voldoen aan alle comfort- en energetische vereisten van de 21e eeuw. Het totaal aantal gerealiseerde zorgunits bedraagt 14. Openheid en ruimtelijkheid stonden voorop bij het project.

Waarom Terca Recup Molenlandse Rijnvorm?

Deze gevelsteen refereert aan het uitzicht van de oorspronkelijke hoekgebouwen en leidt tot een nagenoeg identiek kleurgebruik en materialisatie. Er werd gekozen voor een mix van oranje, rode en bruine stenen, gemengd met stenen met witte sluier en enkele zwarte stenen. Verschillende verbanden werden toegepast zoals verticaal, visgraat én wildverband. Deze historische metselwerkverbanden werden afgewisseld met meer hedendaagse elementen zoals de ‘raamkassementen’.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

DENC!-STUDIO, Bart Cobbaert

Gent

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk