"Een nuchtere architectuur, verfijnd door materialisatie"

Ritmisch lijnenspel voor gezinswoning in Kessel-Lo

Bij deze gezinswoning draait alles rond materialen en ritmes. De opvallende voorgevel combineert een houten gevelbekleding met de authenticiteit van bakstenen die helemaal in lijn liggen met de architectuur van de streek.

Het verschil zit hem echter in de afwisseling van horizontale en verticale lijnen die een zoektocht vormen naar de essentie van wonen zonder kunst en vliegwerk. De façade is een poging om een woning te ontwerpen met een minimum aan verschillende materialen; een concept dat werd doorgetrokken in de hele woning.

Waarom Terca Agora Agaatgrijs?

Om de eenvoud van het ontwerp kracht bij te zetten, werd er gekozen voor een redelijk neutrale steen in zachtgrijs. Het handgevormde aspect van deze bakstenen biedt de nodige textuur, terwijl het patroon in het metselwerk zodanige volumes aanneemt dat het geheel erdoor getransformeerd wordt. Bovendien bood de Agora Agaatgrijs de mogelijkheid om de gevelopeningen en het baksteenpatroon perfect op elkaar uit te lijnen.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Producten

 

OH Architecten, Leuven

Kessel-Lo

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk