"Schoolomgevingen met uitstraling"

Edegemsesteenweg, Kontich

Tot voor enkele jaren was de Edegemsesteenweg in Kontich een grijze verkeersader. De herinrichting werd aanvankelijk als rioleringsproject opgestart om een einde te maken aan regelmatige wateroverlast in het centrum van Kontich. 

Het zuidelijke deel van de weg is dichtbebouwd, tussenin bevindt zich een speelplein en het noordelijke stuk met twee schoolomgevingen is meer open. Voorafgaand aan de heraanleg organiseerde het gemeentebestuur inspraakrondes. De mensen wilden meer parkeerplaatsen én meer groen, wat moeilijk combineerbaar is. Trager verkeer en een betere verkeersveiligheid waren ook belangrijke aandachtspunten. Het was de uitdaging om spelen, verkeersveiligheid en waterbeheer met elkaar te verzoenen.

De straat rond het speelplein kreeg een inrichting als woonerf met enkelrichtingverkeer zodat kinderen de speelzone op een veilige manier kunnen bereiken. 

In het noordelijk deel van de Edegemsesteenweg ligt de middelbare school VTI. De omgeving ervan werd als een groot plein in zwarte kleiklinkers aangelegd. Om de eenheid te bewaren, gaat het asfaltfietspad ter hoogte van het plein over in rode kleiklinkers. Parkeermarkeringen en belijningen in de klinkerverharding zijn aangeduid met zandkleurige stenen. De pleinranden worden geaccentueerd door massieve zitblokken en een voetgangersbrug over de gracht vormt de toegang tot de school. 

Samenvatting reportage uit “Publieke Ruimte”, editie 36

Informatie over het project

 
Architect

Bouwheer

Locatie

Product

 

Antea Group

Gemeentebestuur Kontich

Kontich

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.