"Perfecte mix tussen functionaliteit en lichtinval"

Aanbouw aan bestaand schoolgebouw

Het ‘Collège Saint-Augustin’ in Edingen werd uitgebreid met een nieuw gebouw waarin de ateliers en labo’s werden ondergebracht. De nieuwbouw is veel hedendaagser van stijl en ontwerp, maar harmonieert toch perfect met de reeds bestaande hoofdgebouwen.

Deze continuïteit werd bereikt door het toepassen van een baksteenarchitectuur met een mix van rode en donkerbruine gevelstenen en door de hellende daken. Het buitenschrijnwerk en de imposante raampartijen werden uitgevoerd in een lichtgrijs aluminium dat mooi contrasteert met het metselwerk van de gevels. Grote glazen erkers zorgen voor een overvloedige inval van natuurlijk licht.

Waarom Terca Wasserstrich Special Rood en Special Karmijnrood?

Het nieuw aangebouwde volume is hedendaags van stijl, maar toch geïnspireerd op de bouwwijze van oude loodsen en ateliers met zaagtanddak. De langwerpige gebakken Wasserstrich steen in rode en bruin-purperen tint is onregelmatig van vorm en werd verlijmd geplaatst. Dit geeft aan het gebouw een zekere horizontale lineariteit waarbij de massief ogende gevels mooi contrasteren met de royale glaspartijen.

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.