Versteende site krijgt een nieuwe en veelzijdige invulling

"Georganiseerd rond een gemeenschappelijk binnenplein"

Dit project in Leuven omvat 18 appartementen plus een kantooren commerciële ruimte. Het geheel kwam tot stand via de revitalisatie van een voormalige ziekenhuissite en de renovatie van een bestaand gebouw dat vroeger deel uitmaakte van een brouwerijcomplex. De nieuwe site respecteert en herbestemt de waardevolle gebouwen en verweeft ze naadloos in een nieuw binnenstedelijk ontwerp, georganiseerd rond een gemeenschappelijk binnenplein.

De bestaande gebouwen en hun gabarit waren een vaststaand gegeven. De nieuwbouw daarentegen werd dwars op de lengte van de Dijle geplaatst, waardoor enerzijds een nieuwe binnenplaats werd gecreëerd en anderzijds aangesloten werd tegen de bestaande gebouwen. Op deze manier werd de samenhang van het bouwblok terug hersteld.

Samenhang tussen oud en nieuw

Qua architectuur werd een sterk onderscheid gemaakt tussen de bestaande gebouwen en de nieuwe toegevoegde delen. Bij de nieuwbouw werd de gevel en het dak afgewerkt met accessoires van Koramic Tegelpan Plato en Tegelpan 301 Warm roestbruin producten op maat gemaakt. Het dak van de bestaande gebouwen werd bedekt met anderhalve Tegelpannen 301 in de kleur Warm roestbruin. Door de toepassing van hoofdzakelijk dat ene materiaal werd de samenhang tussen oud en nieuw versterkt.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Conix RDBM Architects, Stephane Schats

Leuven

Gevel: Tegelpan Plato Warm roestbruin (product op maat)
Dak: Tegelpan 301 Warm roestbruin (product op maat)

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.