“Baksteen en natuur in harmonie”

Architectenbureau met privéwoning in Bonheiden

Dit sobere, zwarte volume combineert een kantoor voor tuinarchitectuur met een privéwoning. Het gebouw is zo goed als gesloten aan de straatkant en valt op door zijn markante uitsnijdingen met tropisch hardhout. Dit pantser in gelijmde zwarte baksteen (Terca Agora Grafietzwart) staat in schril contrast met de lichte tinten binnen en het frisse groen van de tuin. Met een bestrating in kleiklinkers Authentica Retro Nostalgie Onbezand zet de architect puntjes op de i van dit strakke geheel.

Waarom gevelstenen en kleiklinkers?

De grafietzwarte Terca Agora gevelsteen speelt een glansrol. Hij accentueert het samenspel tussen de aangrenzende vlakke betonpanelen en het woon- en werkvolume, tussen het massieve bouwblok en de gevelopeningen met houtaccenten, tussen de harde buitenschil en de fijnere binnenafwerking. De gelijmde uitvoering versterkt dit effect. De gebakken Retro Nostalgie Onbezand kleiklinkers rondom het gebouw sluiten naadloos aan bij de strakke architectuur. De combinatie met het toegangspad in kasseien en de houten gevel- en poortaccenten breekt het oppervlak.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie
Producten
Gevel
Kleiklinkers
 

Architectenburo Reubens Kurt

Bonheiden

 

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.