Sterke band met de tuin

“Warme moderne look met oog voor kwaliteit, functionaliteit en detaillering”

Deze architectenwoning speelt perfect in op de specifieke kenmerken van de locatie. Het gaat om een halfopen bebouwing, achteruit gelegen ten opzichte van de straat, waardoor de voorgevel verborgen blijft. De woning geniet van een sterke band met de tuin en vertoont een grote aandacht voor esthetiek in combinatie met functionaliteit en detaillering. Door de oriëntatie van het perceel, maar ook door het ontwerp van de woning kan er heel de dag van de zon genoten worden.

De grootste raampartij is zuidwest georiënteerd en door de luifel die de zon op het heetste van de dag buiten houdt, blijft het er ook in de zomer aangenaam fris. In de winter staat de zon laag genoeg om via deze ramen diep in de woning binnen te vallen. De claustra-details in de gevel zijn zowel esthetisch als functioneel, aangezien de ramen achter deze claustra voorzien zijn van horren die hierdoor aan het zicht onttrokken worden. De woning deelt de tuin op in verschillende ‘tuinkamers’, waarvan één refereert naar de gezellige stadstuin van de vorige woning van de architecten. Dit effect werd extra benadrukt door dit deel van de tuin te ommuren in dezelfde gevelsteen als de rest van de woning.

Nadruk op gevelmateriaal en detaillering

De architecten waren meteen gecharmeerd door de mooie kleurschakeringen van de Terca Artiza Hectic gevelsteen. Dit werd nog extra geaccentueerd door een rode dunbedmortel, de ruwe structuur en het ambachtelijke fabricatieproces. De steen leent zich ook zeer goed om in éénzelfde materiaal verschillende detailleringen uit te werken: claustraverbanden, detaillering rond de ramen d.m.v. stenen dorpels, de uitwerking van raamkaders en de afwerking van de luifel zonder zichtbare metalen profielen. Dit alles zorgt voor een uniform resultaat van rust en finesse, zonder eentonig te zijn. Voor de dakpannen viel de keuze op de Vauban Antraciet mat van Koramic. Dit omwille van het strakke, sobere uitzicht. De nadruk bij deze woning ligt op het gevelmateriaal en de detaillering, het zwarte dak sluit aan bij de zwarte ramen en zwarte zinken kralen.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

MVH Architect, Magali Van Havenbergh

Melsele

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.