"Gesloten voorgevel met verrassend open achterbouw"

BEN-woning die speelt met volumes en contrasten

Deze bijna-energieneutrale woning ligt aan de rand van een nieuwe verkaveling die strikte voorschriften hanteert voor nieuwbouwprojecten. Met het oog op een interessante mix tussen traditionele woningen en een vooruitstrevend ontwerp, werd hier resoluut gekozen voor een gesloten voorgevel. En hoewel die helemaal niets prijsgeeft, werd de leefruimte op het gelijkvloers net helemaal opengewerkt met grote glaspartijen en een open keuken.

De eerste verdieping is opgevat als een robuust volume dat lijkt te zweven boven het transparante gelijkvloers. Om natuurlijke schaduw te creëren, werden er overkragingen ingewerkt.

Waarom Terca Metropolis Vesta Zwart?

De donkergrijze gevelsteen met wit en grijskleurige genuanceerd oppervlak vormt een mooie aanvulling op de zwarte gevelafwerking in aluminium, de raamprofielen en de donkere beglazing. De architecten kozen voor een uitvoering in wildverband met dunbedmortel.

Die heeft twee voordelen: ze verleent het ontwerp extra karakter en benadrukt het monolithische aspect van de bovenverdieping. Het formaat van de baksteen (240x40 mm) geeft de gevels daarnaast een horizontaler karakter, een gewild contrast met de verticale gevelafwerking.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Producten

 

YDGArchitecten i.s.m. Talperbouw

Sijsele

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.