“Verfijnde minimalistische lijn met zuivere vormen”

Beschermd dorpsgezicht

In de oude historische binnenstad van Brugge werd een rijwoning uit het jaar 1904, vlak tegenover de Onze-Lieve Vrouwekerk, verbouwd tot een eigentijds geheel met veel licht in een verfijnde minimalistische lijn met zuivere vormen en duidelijk woonprogramma.

De straatgevel diende als beschermd dorpsgezicht bewaard te worden. Om aan de huidige energienormen te voldoen, werd de isolatie aan de binnenzijde van de gevelmuur aangebracht. De achterzijde daarentegen kon op een eigentijdse wijze ingevuld worden waardoor het mogelijk was de isolatie tegen de oude gevelmuur aan te brengen en deze te bekleden met Koramic tegelpannen.

Waarom Koramic Aleonard Esprit Patrimoine?

Er werden vier tinten tegelpannen gebruikt: Koramic Aleonard Esprit Patrimoine in een mix van Rouge de mars, Noir de vigne, Ocre lichen en Vert de lichen, telkens in twee formaten. De combinatie van tegelpannen met grote raampartijen die veel licht in de woning binnentrekken, resulteert in kracht en expressie. De schil van de kleitegelpannen maakte isoleren bovendien veel eenvoudiger en geeft een eigentijds karakter aan de woning.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Robert Michielssens

Brugge

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.