Optimaal behoud van de parkzichten

“Reconversie van oude industriële site”

Dit appartementencomplex werd in verschillende fases opgetrokken op een voormalige ndustriële site, dicht bij het stadscentrum. Het is bedoeld als verblijfplaats waar verschillende generaties kunnen samenwonen. Naast de appartementen omvat het project eveneens diverse commerciële functies.

Het behouden van bestaande parkzichten én de verdere integratie van de gebouwen in een sterk groene context waren belangrijke uitgangspunten. De tuinarchitect stond in voor de opmaak van het omgevingsplan en de coördinatie van de tuinaanleg, waaronder een bloemenweide van maar liefst 1,5 hectare. Hij werd tevens belast met de verharding rond de gebouwen.

Duurzame verharding

Bij fase 1 van het project voorzag de tuinarchitect ruim 1.500 vierkante meter bestrating met Trendline Triton getrommeld kleiklinkers. Deze vormen een mooie en natuurlijke overgang tussen het groen en de materialisatie van de gebouwen. De duurzame klinkers passen perfect in het extensief parklandschap, waarin de tuinarchitect slechts minimaal maar wel kwalitatief wou ingrijpen. Met hun lichte kleur zorgen de klinkers tevens voor een optimale weerkaatsing van het licht.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Studio Basta, Kortrijk

Zwevegem

Wienerberger: referentie kleiklinkers: Kleiklinkerpark showroom, Londerzeel A12

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs in onze showrooms en laat u inspireren door de vele soorten en kleuren keramische klinkers. Ook in openlucht! Zo ziet u meteen hoe duurzaam onze kleiklinkers zijn.
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies.
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.