“Maximale interactie zonder fysieke connectie”

Bibliotheek en kinderdagverblijf onder één dak

In het centrum van Eksaarde, op de site van het historische gemeentehuis en grenzend aan een park, realiseerden de architecten een gebouw dat de indruk wekt dat het er altijd al stond. Een gebouw dat twee ogenschijnlijk contradictorische functies in zich verenigt en zowel een bibliotheek als een kinderdagverblijf huisvest.

Een centrale patio zorgt voor overvloedige lichtinval en verbindt beide functies met elkaar. Zandkleurige betonelementen en bakstenen in eenzelfde kleurschakering zorgen voor een warme en herkenbare materialisatie. Bakstenen wanden leiden de bezoeker naar binnen en worden in het interieur van de bibliotheek doorgetrokken. De omgevingsaanleg trekt het park als het ware door tot aan de straatzijde.

Waarom Terca Classo Brons Rustiek?

Deze generfde en licht bezande steen in lichtgele kleur met witte en grijsachtige nuances harmonieert perfect met de betonnen constructie-elementen en dit zowel buiten als binnen. In het bibliotheekgedeelte zorgt de steen voor een mooi, inspirerend en toch rustgevend contrast met de zwarte boekenkasten. De Terca Classo Brons Rustiek versterkt tevens de relatie tussen het gebouw, het park en de omliggende bebouwing.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

TOOP architectuur i.s.m. Steven Vandenborre

Eksaarde

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk