Een krachtige schakeling van volumes

“Uniformiteit in een veld van diversiteit” 

Op deze landbouwsite verstoorden een aantal vervallen schuren het landschap. Door de site te heractiveren diende de bouwheer, ‘De Bioboerderij’ geen nieuwe landbouwgrond aan te snijden voor bebouwing. Tevens zag de bouwheer hier de perfecte locatie om zijn activiteiten, waaronder fruitteelt, sterk te verweven met de omgeving en het sociaal net van de gemeente, aangezien de percelen gelegen zijn tussen twee wegen met lintbebouwing.

Het ontwerp moest tevens de schaal van de omgeving mee dragen. Geen grote uniforme schuur, maar wel een opeenvolging van klassiek afgelijnde volumes onder archetypische dakvormen, geschakeld tot een groter interessant volume. Dit dynamische geheel herbergt alle functies van een hedendaagse boerderij.

Sterke link met de agrarische context 

Voor de gevelstenen viel de keuze op de Terca Forum Pampas Eco-brick. Met zijn aardse kleuren past deze perfect in de agrarische context en dit met een knipoog naar de klassieke ‘fermettesteen’. Door de verwerking in dunbedmortel leidt dit tot mooie rood genuanceerde vlakken. Om de aaneenschakeling tussen zadeldak, vlinderdak en lessenaarsdak van de verschillende deelvolumes kracht bij te zetten, werd als dakpan de Koramic Actua 10 Antraciet mat gebruikt. Deze pan liet toe om de sobere volumes te schakelen tot een interessant hedendaags geheel.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Architectenburo Acke & Van Wynsberghe

Assenede

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.