Gevormd naar de omgeving

“Hip en stedelijk wonen in zijn ultieme vorm”

In het hartje van het centrum van Hasselt bevinden zich 39 luxueuze privélofts in het nieuwe Cityloft complex. Dit binnenstedelijke ontwerp werd bekeken zoals een beeldhouwer initieel een blok marmer bekijkt om dit zorgvuldig en doordacht te manipuleren tot een uniek, dynamisch en schaalgevoelig resultaat.

Er is als het ware vertrokken van een sokkel met daarop een eenvoudige balk, die dan bijgeschaafd werd onder invloed van de omgeving, rekening houdend met zichten en lichten. Deze architecturale aanpak leidde tot een dynamisch en inpasbaar volume dat weliswaar alle blikken wegkaapt, maar nooit zal overheersen in het straat- en stadsbeeld.

Verticale vinnen in baksteen

De zeshoekige vormgeving zorgt vanuit elk standpunt voor een unieke dialoog tussen het gebouw en zijn waarnemer. De mens wordt als het ware naar het gebouw toegetrokken, waardoor het plein als een baken zal functioneren voor de stad alsook voor de omliggende horeca en handelspanden. De dynamiek die het gebouw in zich draagt wordt versterkt door de ritmische gevel en zijn bakstenen ‘vinnen’ in Terca Metropolis Atrium Rood. Door dit ritme, mede opgelegd door de gevelstenen, ontstaat er rust en hiërarchie.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

UAU collectiv

Hasselt

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.