Clusteren van programma-onderdelen

“Nieuw politiehuis op schaal van de buurt”

Het nieuwe politiehuis centraliseert de verschillende diensten van de politiezone Westkust. Het complex werd geconcipieerd als een lang balkvormig volume en bevat een stapeling van drie entiteiten: een arrestanten-, een logistiek en een administratief complex.

In het administratieve deel bevinden zich, naast de kantoren en vergaderzalen, ook grote briefingzalen, een eetzaal, het onthaal, en verschillende spreekkamers. Het logistieke deel dient als opslag van materiaal en parkeerplaatsen. De cellen, individuele en groepscellen, net als de verhoorlokalen, vallen onder het arrestantencomplex. Het clusteren van verschillende programmaonderdelen maakt gescheiden circulatiestromen mogelijk en houdt het gebouw helder leesbaar.

Waarom een Brick-mix van Terca Agora gevelstenen?

De gekozen materialen stralen een neutrale, rustige en heldere sfeer uit. Deze vormt de ingetogen achtergrond waarin verschillende, soms ingrijpende, taferelen plaatsvinden. In deze optiek werd ook gekozen voor een neutraal zilvergrijze buitengevel. Door de mix van twee tinten samen krijgt het gebouw een vertrouwenswaardig voorkomen. De schakering, samen met de raamopeningen en insnedes in het gebouw, brengen het politiehuis op schaal van de buurt.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Architecten Achtergael

Koksijde

Brick-mix Terca Agora
Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.