Context als uitgangspunt voor het gebouw

“Subtiele integratie van een woning in de natuurlijke omgeving”

Massief zijn en toch een vederlichte indruk nalaten. Deze villa in de bossen van Kapellen slaagt er wonderwel in. Diverse kubussen schuiven in en over elkaar om samen een speelse T te vormen die zich integraal richt op de bomen. In het bos treedt de woning subtiel op de voorgrond, zonder dat ze opdringerig wordt.

Het gebouw maakt een statement vanwege de opvallende vormentaal, maar evengoed gaat het mee in het verhaal van het landschap. De bosrijke omgeving werd maximaal betrokken in het ontwerp. Door de uitgekiende inplanting kijkt de woning weg van de naburige huizen en wordt inkijk in de woning en op het terras vermeden. In alle discretie genieten van de zon en van het zicht waren bepalend voor het ontwerp.

Waarom Terca Agora Zilvergrijs?

Deze grijze keramische handvormsteen met fijn bezand oppervlak verzacht de massieve volumes, waardoor de architecturale vormgeving nog versterkt wordt. Het is een sobere en tijdloze steen met generfde oppervlaktestructuur die tegelijkertijd contrasteert met én opgaat in de groene omgeving. Er werd beslist om de steen te voegen in plaats van te verlijmen en zo de eigenheid van het gebouw te accentueren.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Fotograaf

Product

 

CH-Architecten, Gent

Kapellen

Nick Cannaerts - Home sweet home

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk