Dubbele woning met ambitie

“ Als een woning dankzij een renovatie ook architecturaal een meerwaarde krijgt, kan dat een belangrijke impuls betekenen voor heel de buurt.”

De bestaande toestand

Het ene deel van de dubbele woning had bouwtechnisch zijn beste tijd gehad. Interessant was het open gedeelte naar de buur, dat gebruikt kon worden voor een uitbreiding.
 

De opzet

De opdrachtgevers hadden behoefte aan meer ruimte en openheid naar de tuin. Ze gingen met de architect in zee omwille van diens voorkeur voor een minimalistische vormgeving en kleurenpalet.

De ingrepen

Stedenbouwkundig moest het mansardedak behouden blijven. Architect Dries Bonamie maakte er een pluspunt van. Hij doorbrak het grote dakvlak met een inpandig terras dat dezelfde lijn volgt als het terugspringend gevelvlak in hout waarin de garagepoort en de voordeur zitten. De voorgevel werd zo gesloten mogelijk gehouden, met alleen nog drie verticale ramen.

Materiaalgebruik en kleur staan in het teken van de minimalistische benadering. Zwarte tegelpannen kregen de voorkeur boven zink omwille van de sterkere esthetische kracht en de betere prijszetting. De grafietzwarte gevelsteen voegt zich perfect in deze visie.

Van de bestaande woning bleef alleen de eigenlijke structuur behouden die netjes werd geïntegreerd in het nieuwe geheel. Isolatie kreeg veel aandacht. Het woonvolume is na de verbouwing aanzienlijk toegenomen, zodat de verwarmingskosten in de gaten moesten worden gehouden.

Achteraan werd de woning volledig opengemaakt naar de relatief grote tuin. Een heerlijk gegeven in een dorpscentrum.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Producten

 

Dries Bonamie bvba

Beernem

Tips

“Een hellend dak creëert extra ruimte en versterkt de architectuur van de woning.”

“Gevelstenen toon op toon voegen is een eenvoudige maar ijzersterke ma - nier om de uitstraling van een woning kracht bij te zetten."

“Als een woning dankzij een renovatie ook architecturaal een meerwaarde krijgt, kan dat een belangrijke impuls betekenen voor heel de buurt.” 

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.