“Glanzend helder wit met een gouden randje voor een optimaal kustgevoel”

Een fifties-woning voor de 21ste eeuw

Deze oorspronkelijk halfopen gezinswoning uit de jaren vijftig bevindt zich aan de Zeebrugse zeedijk en werd ingrijpend gerenoveerd. De voorzijde geeft uit op zee en de tuin paalt aan een natuurgebied. Bij de verbouwing werd het kenmerkende gabarit met schuin dak behouden.

De uitdaging bestond erin om een hedendaagse vormentaal te ontwikkelen met een knipoog naar de typische ‘belle époque architectuur’ aan onze kust. Op energetisch vlak werden alle gevels streng geïsoleerd en voorzien van een nieuwe buitenschil. Openheid primeert bij dit project dat opvalt door zijn grote raampartijen met goudkleurig buitenschrijnwerk.

Waarom Terca Wit Geglazuurd en Koramic Tegelpan 301 Wit geglazuurd?

De witte geglazuurde gevelstenen en dito dakpannen zorgen voor een instant kust- en vakantiegevoel. De glazuurlaag fungeert als bescherming tegen het agressieve zeeklimaat. De uitvoering van dak en gevel in eenzelfde kleur zorgt voor eenheid en abstractie in het bouwvolume.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Producten

 

cuypers & Q architecten, Antwerpen

Zeebrugge

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk