Een strak maar luchtig geheel

“Eenheid in stijl, variatie in volume en kleurschakering”

Het project bevindt zich nabij de Esplanade en de oude ”tramstatie” in De Panne. Het omvat 2 appartementsgebouwen die met elkaar verbonden zijn door een sokkel/ talud waarin de garages en de inkompartijen ondergebracht werden.

Het grootste gebouw “Kings” bevat 14 appartementen, het kleinere blok “Queens” bevat 10 wooneenheden. Beide gebouwen worden afgebouwd en opengewerkt naar het zuiden, waar zich grote terrassen bevinden. Door het gebruik van witte stroken in architectonisch beton krijgen de gevels een horizontale geleding, afgewisseld met de ritmiek van de verticale ramen. In combinatie met de witte en lichtgrijze gevelstenen resulteert dit in een strak en luchtig geheel met een instant vakantiegevoel.

Waarom Terca Imperium Albius en Flavius?

Er werd gezocht naar een witte en ‘zachte’ gevelsteen in verschillende nuances. Geen strakke strengperssteen, maar een steen met karakter. Vandaar de logische keuze voor Terca Imperium Albius en Flavius. De stenen zijn gedompeld/gekaleid en kregen hierdoor een genuanceerd uitzicht. Door de gevelstenen in beide blokken lichtjes anders toe te passen in grote of kleine vlakken wordt een onderscheid gemaakt tussen beide gebouwen, maar behoudt het geheel toch zijn eenheid en eigenheid.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Architectenburo Filieux Janis

De Panne

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.