“Klassieke gevel met een twist”

Grondig gerenoveerde rijwoning in Oostende

Deze rijwoning net buiten het Oostendse stadscentrum was toe aan een grondige renovatie en visuele update. De binnenzijde werd volledig gestript en opengetrokken, de buitenste schil werd eveneens afgebroken.

Bij het ontwerp moest met verschillende tegenstrijdige elementen rekening worden gehouden. Enerzijds moesten de bestaande structurele elementen van de gevel integraal worden behouden. Daarnaast verwachtte de bouwheer een aparte gevel binnen het straatbeeld, dat bestaat uit een ononderbroken gevelrij met een duidelijk horizontaal karakter.

Het uiteindelijke ontwerp legt de nadruk op twee grote verticale insnijdingen die worden geaccentueerd door diepe zwarte aluminium raamkaders. Dat lijnenspel wordt nog eens onderstreept door de rechtopstaand verlijmde gevelsteen.

Waarom Terca Metropolis Aula Rood?

Het staand verlijmd metselwerk, mooi ogend op papier, bleek in de praktijk niet uitvoerbaar met een massieve gevelsteen. De fijne steenstrippen werden zonder bijkomende dragers boven de gevelopeningen eenvoudigweg verlijmd op de isolatie.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Producten

 

LDJ architectuur, Laurens De Jonghe, Ieper

Oostende

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.