“Modern wonen in een compact volume”

Halfopen bebouwing langs steenweg in Oud-Heverlee

De grote uitdaging in dit bouwproject was zijn inpassing in de omgeving. De omliggende gebouwen zijn zeer verschillend in typologie, en de aangrenzende steenweg vraagt om voldoende privacy aan de straatzijde. Daarom werd het profiel van de aansluitende woning overgenomen. En begint de grote glaspartij in de voorgevel op een hoogte die binnenkijken bemoeilijkt.

In huis is alles gericht op openheid. Achteraan staan de keuken en de leefruimte in contact met de tuin, vooraan verbindt een vide de zit- hoek met de werkplek op de eerste verdieping. Daarnaast werd er gekozen voor een open trap, en gaan alle leefruimtes zonder deur in elkaar over.

Waarom Koramic Aleonard Patrimoine Rouge de Mars, Vert de Lichen en Noir de Vigne?

De gevelbekleding met keramische tegelpannen heeft verschillende voordelen. Het gebruik van hetzelfde materiaal voor de wanden en het dak creëert één krachtig hoofdvolume. Dat draagt de andere elementen die werden afgewerkt met zwarte beplating (de carport, de berging en het overdekte terras). Bovendien lieten de pannen ruimte voor 16 cm isolatie in de wanden.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie
Producten
 

PCP Architects

Oud-Heverlee

Bezoek onze showroom

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

 

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk