Hedendaagse duurzame ‘Urban Villa’

“Strakke vormgeving”

In de duurzame wijk “De Vloei” te Ieper werd een stedenbouwkundig concept uitgewerkt met hoofdzakelijk woningen in 2 of 3 bouwlagen. Op de kruispunten werden ‘Urban Villa’s’ opgetrokken die 5 bouwlagen hoog zijn. Deze Urban Villa omvat 12 sociale appartementen met 1 en 2 slaapkamers. Een carport en fietsenberging onder een grote luifel vormen een soort sokkel voor het gebouw.

De gevels zijn deels uitgevoerd in gevelsteen, deels in tegelpannen. Raamomkaderingen in zwartgelakt staal zorgen voor boeiende accenten. Aan de zuidgevel werden de raamomkaderingen uitgelengd zodat de ramen dieper liggen en zo voor de nodige zonwering te zorgen.

Waarom Koramic Plato Natuurrood en Terca Pagus Rood-Bruin Iluzo?

De gevelbekleding in Tegelpan Plato Natuurrood zorgt, samen met de raamomkaderingen, voor een strakke vormgeving. De roodbruine gevelsteen Terca Pagus Rood-Bruin Iluzo brengt afwisseling in het geheel. De kleurkeuze volgt hiermee rechtstreeks het kleurenschema dat in de stedenbouwkundige voorschriften opgelegd werd.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Architectenbureau Yves Catry

Ieper

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.